23948sdkhjf

Konflikt kan forsinke ny medicin til danske patienter

Læger ønsker at blive kompenseret for frivilligt arbejde med at godkende ny medicin. Det ønske vil regionerne dog ikke efterkomme, og det kan forsinke nye behandlingers vej til patienterne.
nske patienter risikerer ikke at kunne blive behandlet med blandt andet den nyeste kræftmedicin, fordi samarbejdet mellem læger og regioner om godkendelse af nye lægemidler er gået i hårdknude.

Fem rådgivende udvalg under Danske Regioners Medicinråd kan nemlig ikke behandle ansøgninger om brug af nye lægemidler, da udvalgene på grund af uenighed står uden formænd.

- Alle hospitalsafdelingerne er presset til det yderste, og alle fageksperter har travlt med at opfylde kravene til deres daglige kliniske arbejde. Ressourcerne i sundhedsvæsenet er få, og derfor er formandsposterne lige nu et ekstrahverv, som fageksperterne skal påtage sig i deres i forvejen sparsomme fritid. Det er ikke befordrende for, at nogen melder sig til jobbet, siger Ulrik Lassen, overlæge og næstformand i kræftlægernes faglige selskab DSKO, til MedWatch .

Lægerne ønsker blandt andet at få frigjort tid fra deres arbejde på hospitalerne eller på anden måde blive kompenseret for den store arbejdsbyrde forbundet ved det frivillige arbejde, det er at være med til at godkende ny medicin.

Det ønske afviser regionerne, der driver sygehusene og Medicinrådet, dog at efterkomme.

Ifølge sundhedspolitisk direktør Erik Jylling får lægerne en høj løn for blandt andet at engagere sig i frivilligt arbejde som forskning og undervisning af yngre kolleger.

- Det er, hvad vi forventer, af folk i den her lønklasse, gør, siger han til MedWatch.

Hos medicinalvirksomhedernes brancheorganisation, Lægemiddelindustriforeningen, mener koncernchef Ida Sofie Jensen, at det er under al kritik, at patienterne er taget som gidsler i en kamp om principper.

”Det er man nødt til at tage alvorligt, lægge stoltheden fra sig og lave de nødvendige overgangsordninger – hurtigt!,” skriver hun i en mail til MedWatch.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312