23948sdkhjf

Elbilbranche: Regeringens planer for bilafgifter er en lappeløsning

Man bør beskatte biler ud fra blandt andet CO2-udledning, siger Dansk Elbil Alliance.
Forud ud for at forhandlingerne om en aftale om afgifter på biler sandsynligvis går i gang onsdag, kalder elbilbranchen regeringens intentioner for "lappeløsninger".

Det er foreløbigt sluppet ud, at regering ønsker at sænke afgiften på biler, men det er den forkerte vej at gå, mener Lærke Flader, som er branchechef i Dansk Elbil Alliance under Dansk Energi.

- Det er et skridt i den forkerte retning, hvis man udfaser registreringsafgiften på benzin- og dieselbiler, samtidig med at man indfaser den samme registreringsafgift på elbiler, siger hun.

En aftale fra 2015 betyder, at afgiftsfritagelsen på elbiler er i gang med at blive udfaset frem mod 2020, så elbilerne vil få en mere lempelig overgang til fuld registreringsafgift.

- Man vil altså lappe på et system, man er i gang med at indfase på de grønne køretøjer - dem man gerne vil have flere af. Det giver ikke mening, siger Lærke Flader.

- Det er jo at beskatte de grønne biler og mindske beskatningen på de sorte biler. Og det gør jo bare, at danskerne køber flere benzin- og dieselbiler, siger Lærke Flader.

I dag er registreringsafgiften på almindelige biler differentieret med en afgift på 105 procent af en bils værdi op til 106.600 kroner og 150 procent i afgift af resten.

Venstre ønsker ifølge Politiken en flad afgift på 100 procent af bilens pris. Dansk Folkeparti vil derimod gerne beskatte på baggrund af flere kriterier som eksempelvis motorstørrelse, bilens vægt eller CO2-udledning.

- Man bør omlægge den sådan, at de biler, som forurener mest, beskatter man også mest. Det betyder at man vil gå fra en registreringsafgift, der er værdibaseret til teknisk baseret, siger Lærke Flader.

- Det, Dansk Folkeparti har forslået, bakker vi op om.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098