23948sdkhjf

Ny datametode får ledighed til at stige markant i juli

Bruttoledigheden steg med 4700 personer fra juni til juli. Ny måde at opgøre dagpengemodtagere på spiller ind.
Umiddelbart tyder nye tal på, at ledigheden i Danmark tog et ordentligt hop i juli.

Bruttoledigheden steg med 4700 personer fra juni til juli fra 116.400 til 121.100. Ledighedsprocenten steg dermed til 4,5 procent efter at have ligget på 4,3 procent i seks måneder i træk.

Men Danmarks Statistik tager dog forbehold for ændring i datakilderne.

- Den markante stigning skal dog tages med forbehold, da kilderne til opgørelse af dagpengemodtagernes bruttoledighed er blevet ændret fra og med denne offentliggørelse, skriver Danmarks Statistik.

Ifølge chefkonsulent Mikkel Zimmermann fra Danmarks Statistik er der indført et nyt system i a-kasserne fra 1. juli, hvilket betyder, at flere tælles med i statistikken.

- Før i tiden talte man kun med, hvis man fik dagpenge. Nu er der flere situationer, hvor man tæller med, selv om man ikke får udbetalt dagpenge, siger han.

Det nye system giver formentligt et mere retvisende billede af ledigheden, men den nye måde at opgøre på giver altså et stort hop fra juni til juli, lyder det.

Ledigheden faldt støt i flere år indtil sommeren 2016, hvor man i høj grad begyndte at visitere modtagere af integrationsydelse som jobparate.

Derfor steg ledigheden igen indtil marts, hvorefter den har stabiliseret sig.

Beskæftigelsen har derimod vist opadgående tendens i lang tid.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094