23948sdkhjf

Hackere og Harvey skærer stor luns af pakkegigants overskud

Cyberangreb og orkanen Harvey koster den amerikanske forsendelseskoncern FedEx dyrt.
Et hackerangreb i Europa og orkanen Harveys ødelæggelser i det sydøstlige USA tynger indtjeningen hos det store amerikanske pakke- og kurerfirma FedEx.

I regnskabskvartalet, der sluttede 31. august, tjente FedEx 596 millioner dollar efter skat. Det svarer til et overskud per aktie på 2,19 dollar. Året før var de tilsvarende tal 715 millioner dollar og 2,65 dollar.

Men overskuddet havde været langt større, hvis FedEx' hollandske enhed, TNT Express, ikke havde været omfattet af det store cyberangreb, der i slutningen af juli fremtvang lukning af havne og virksomheder verden over.

Herhjemme gik angrebet især hårdt ud over A.P. Møller-Mærsk.

- Vi eksekverer i øjeblikket planer, der skal afbøde virkningen for hele årets regnskab af disse problemer, siger Alan Graf, finansdirektør for FedEx.

Hackerangrebet skar 79 cent af overskuddet per FedEx-aktie, fremgår det af regnskabet.

Den negative effekt af orkanen Harvey, der medførte katastrofale oversvømmelser i Houston og andre dele af Texas, er opgjort til to cent per aktie.

Uden tabet fra de to hændelser ville FedEx have haft et overskud per aktie på 3,32 dollar og dermed overgået analytikernes forventninger, skriver Reuters.

FedEx havde ingen forsikring på plads til at dække de udgifter, cyberangrebet medførte. Men selskabet er i gang med at undersøge markedet for den slags forsikringer, oplyser finanschef Alan Graf.

Som konsekvens af de eksterne begivenheder dæmper FedEx sit skøn for overskuddet i regnskabsåret 2017/18.

I eftermarkedet på Wall Street faldt kursen på FedEx-aktien to procent efter kvartalsregnskabet.

/ritzau/Reuters

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11