23948sdkhjf

Coop vil have Folketinget med i kampen mod farlig kemi

Med usædvanlig kampagne vil Coop stoppe "verdens største menneskeforsøg"
Coop går nu i offensiven mod hormonforstyrrende stoffer i materialer, der kommer i kontakt med fødevarer og andre forbrugerprodukter, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Med sin hidtil største kemikalie-kampagne, Nykemilov.nu , vil Coop opfordre Folketinget til at vedtage et dansk forbud mod skadelige bisphenoler og fluorerede stoffer, der bl.a. kædes sammen med øget kræftrisiko og hormonforstyrelser.

- Lige nu er vi alle sammen faktisk en del af verdens største menneskeforsøg, siger Coops kvalitetschef, Malene Blume. "Det skal vi have stoppet".

Et centralt element i kampagnen er et beslutningsforslag, som Coop vil forsøge at skaffe opbakning til blandt folketingets medlemmer.

Forslaget vil, hvis det bliver vedtaget, betyde et nationalt forbud mod alle skadelige bisphenoler og fluorerede stoffer i fødevarekontaktmaterialer og andre forbrugerprodukter.

- Vi mener, at det er så vigtigt at få sat ind mod de her hormonforstyrrende stoffer, at Folketinget må på banen. Især fordi det har vist sig svært at få EU til at vedtage tilstrækkelig betryggende regulering, siger Signe D. Frese, CSR-direktør i Coop.

- Forbrugerne er bekymrede for skadelig kemi i dagligvarer, og 72 pct. af danskerne mener, at vi i Danmark skal gå foran og forbyde bisphenol A uden at vente på EU. Derfor går vi lidt utraditionelt til værks med en kampagne, hvor forbrugerne kan være medafsendere på et færdigt beslutningsforslag, der er rettet til medlemmerne af Folketinget, fortsætter hun.

Koncernen har bl.a. tidligere haft succes med at lægge pres på producenter af f.eks. mikrobølgepopcorn med emballage, der indeholdt problematiske stoffer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157