23948sdkhjf

Analytiker: Bilaftale giver flere og billigere brugte biler

Særligt nyere brugte biler forventes at blive billigere, mens ældre brugtbiler ikke bliver markant billigere.
Den nye aftale om registreringsafgiften vil få væsentlig betydning for markedet for brugte biler, hvor der vil komme både flere og billigere brugte biler.

Det siger Jan Lang, pr-ansvarlig og markedsanalytiker for internetportalen Bilbasen.

- Det vil blive billigere at købe nye biler og dermed også nyere brugte biler, siger Jan Lang.

- Den helt nye bil bliver ret attraktiv, og så skal den nyere brugte bil jo virkelig kunne matche den pris. Der har vi med tidligere afgiftsomlægninger set, at det også er sket, siger han.

Aftalen faldt på plads torsdag aften efter ugelange tovtrækkerier mellem regeringen og støttepartiet Dansk Folkeparti. Den betyder, at den lave afgiftssats sænkes fra 105 procent til 85 procent.

Derudover ændres knækgrænsen for, hvornår der skal betales den højere afgift på 150 procent fra 106.600 kroner til 185.000 kroner.

For eksempel vil den populære Nissan Qashqai ifølge Jan Lang fra ny falde omkring 17.000 kroner i pris.

Det vil ifølge Bilbasens beregninger betyde, at en tilsvarende nyere brugt Nissan Qashqai med for eksempel et år på bagen falder mellem 7000 og 10.000 kroner i pris.

Men aftalen får ifølge analytikeren også effekter på andet end bilens pris.

- Det er ikke kun selve købet, der falder i pris. Det gør omkostninger til forsikring og finansiering også, siger Jan Lang.

Ifølge Bilbasens foreløbige beregninger vil bilejere kunne spare mellem 5000 og 6000 kroner om året på det, som Jan Lang kalder de "afledte omkostninger".

Ikke alle brugte biler vil dog blive markant billigere i pris.

- Effekten på biler, der er over tre til fire år gamle vil være omkring nul, siger han.

Med aftalen om registreringsafgiften sker også nogle stramninger på leasingområdet, som ifølge Jan Lang vil kunne få betydning for brugtbilmarkedet.

- Vi forventer, at leasingselskaberne ikke vil eksportere så mange biler ud af landet, og dermed vil de danske forhandlerne få bedre mulighed for at købe dem. Så vil der jo komme flere brugte biler til salg, siger han.

Analytikeren påpeger dog, at det endnu er usikkert, hvordan leasingselskaberne reagerer på den nye aftale.

Men han forventer, at man vil begynde at se flere brugtbiler på markedet om fire til seks måneder.

For nye biler forventes afgiftsændringen især at gøre mellemklassebiler som en Volkswagen Passat billigere, mens de mindre sikre mikrobiler bliver dyrere.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109