23948sdkhjf

Coop afleverer 20.000 underskrifter til regeringen

Dagligvarekæden har fået 20.000 danskere til at skrive under på, at de ønsker forbud mod skadelig kemi.
Mere end 20.000 danskere har på opfordring fra Coop skrevet under på, at det danske folketing bør vedtage et nationalt forbud mod skadelig kemi som bisphenoler og fluorerede stoffer i dagligvarer.

Det fortæller Coop i en pressemeddelelse.

De skadelige stoffer bliver blandt andet kædet sammen med en øget risiko for kræft, barnløshed og for tidlig pubertet.

S lover at tage underskrifterne med i forhandlingerne om en ny kemihandlingsplan.

Coop står bag indsamlingen, og de mange underskrifter blev i går afleveret til næstformand i Miljø- og Fødevareudvalget Christian Rabjerg Madsen (S).

Næstformanden lovede at tage underskrifterne med til forhandlingerne om en ny kemihandlingsplan, som forventes at lande i denne uge:

- Coops kampagne har gjort et stort indtryk. Det er vigtigt, at forbrugerne bliver gjort opmærksom på de skadelige stoffer, som vi omgiver os med. Og det er afgørende, at de politikere, der træffer beslutninger, også kender til alvoren, siger Christian Rabjerg Madsen.

Underskrifterne er kommet ind via kampagnen ”Ny Kemilov Nu”, som har kørt siden september.

Underskrifterne er skrevet ud på en papirrulle, der minder om en kæmpe kassebon for at sætte fokus på, at der i sommer rent faktisk kom et EU-forbud mod at tilsætte Bisphenol A i kasseboner. Det viser efter Coops mening, at det er muligt at regulere området.

Coops CSR-direktør Signe D. Frese glæder sig over danskernes opbakning til forslaget:

- Vores kampagne har givet helt almindelige danskere mulighed for at komme med en direkte opfordring til politikerne om at forbyde hormonforstyrrende stoffer i Danmark. Derfor er vi også glade for, at Socialdemokratiet tager underskrifterne med på forhandlingsbordet.

Hun understreger dog, at det er tid til handling i det danske folketing:

- Det går alt for langsomt i EU, så det er afgørende, at vi ikke lader det være op til dem. Danmark skal gå forrest med at regulere det her område, siger Signe D. Frese.

Selvom forskere mistænker bisphenoler og fluorstoffer for at være sundheds- og miljøskadelige, er de stadig tilladt i konservesdåser, pizzabakker og andre dagligvarer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125