23948sdkhjf

Fakta forsvarer sig i sag om blind 73-årig

Butikken har ikke altid ressourcer til at hjælpe handicappede.
Tirsdag i sidste uge blev en 73-årig blind dame afvist i Fakta i Nivå med beskeden om, at personalet ikke havde tid til at hjælpe hende med indkøb, men at hun måtte komme tilbage, når der var mindre travlt.

Det har påvirket Pia Guldberg, der mistede synet som 17-årig, meget.

- Jeg har jo ikke lyst til at være til besvær, men jeg blev ked af det - rigtig ked af det. Det hele brasede bare sammen inde i mig, da jeg blev afvist, siger hun til Ekstra Bladet.

For at hun kan handle, kræver det, at en medarbejder fra butikken går med rundt og finder de ting, hun skal bruge, og det er der ikke altid tid til, forklarer kommunikationsdirektør for Coop, Jens Juul Jensen.

- Fakta er en discountbutik, der er lavt bemandet, så hvis man skal have ekstra hjælp, kan man ikke forvente det på alle tider, og i det her tilfælde er der blevet gjort det helt rigtige af personalet i Nivå.

Flere politikere har udtalt sig til Ekstra Bladet i sagen, og blandt andet Kristian Heegard, der sidder i byrådet i Fredensborg Kommune for Radikale Venstre, mener, at der er tale om diskrimination.

- Fakta yder jo forskelsbehandling her, fordi hun ikke har mulighed for at købe ind i Fakta på bestemte tidspunkter, og det har andre, der ikke har et handicap. Det er klokkeklar diskrimination, siger Kristian Hegaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125