23948sdkhjf

Populære biler holder værdien

Populære mærker, neutrale farver og et pænt udstyrsniveau kendetegner biler, der holder værdien.
En ny bil er en stor investering, men hvis man vælger den rigtige, kan man måske mindske tabet på bilen, når man på et tidspunkt skal sælge den igen.

Hvis en bil skal holde værdien, skal den først og fremmest have et populært mærke, som for eksempel Volkswagen eller Peugeot, fortæller Karsten Meyland Lemche, der er testkører for FDM's bilmagasin Motor.

- Vælger du en bil, som mange køber fra ny, vil mange også vælge den som brugt, siger han og bruger en VW Up som eksempel.

- En VW Up har været en af de mest solgte biler de seneste fem år. Der er stor efterspørgsel på dem, men ikke særlig mange til salg, og derfor er det en nem bil at komme af med igen, siger han.

En almindelig populær familiebil som en Peugeot 308 eller en VW Golf taber typisk halvdelen af værdien efter fire år og 80.000 kilometers kørsel, siger Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen.

- Tidligere var dieselbiler bedst til at holde værdien, men meget tyder på, at der kommer en større efterspørgsel efter benzinbiler og hybridbiler fremover, siger han.

Ifølge Jan Lang skyldes det blandt andet, at benzinbilerne er blevet så brændstoføkonomiske, at de appellerer til flere.

Og med de seneste afgiftsnedsættelser har politikerne på Christiansborg desuden sendt et signal om, at biler med lav miljøbelastning og høj sikkerhed vil få lavere afgifter, pointerer Jan Lang.

- Så de mest miljøvenlige og teknisk funderede biler ser ikke ud til at falde i pris nu og her, og dermed bliver de også mere værdifaste og attraktive at købe fremover, siger han.

Han mener, at en af de mest værdifaste bil på markedet lige nu er en hybridbil fra Toyota, der kører omkring 30 kilometer på literen og både har en elmotor og en benzinmotor.

- Der kan afskrivningsprocenten være nede på under 40 procent på fire år og 80.000 kilometer, siger han.

Når det kommer til farven, skal du helst vælge en bil i en neutral farve som sort, sølvgrå, mørkeblå eller hvid i stedet for en orange eller skriggrøn bil.

Der er også større efterspørgsel på biler med fem døre frem for tre. Og så skal bilen også have et vist udstyrs- og komfortniveau.

- Som minimum skal der være sædevarme, bluetooth, navigationsopkobling og Apple Carplay. Det vil fremtidige generationer stille høje krav til, siger han.

Karsten Meyland Lemche mener også, at automatisk nødbremse er et must.

- Det er begyndt at blive standard på mange biler, og på et tidspunkt bliver det et lovkrav, siger han.

Fakta: De mest solgte biler i 2016

1. Peugeot 208.

2. VW Up.

3. Peugeot 308.

4. VW Polo.

5. Toyota Yaris.

6. Toyota Aygo.

7. Opel Astra.

8. VW Golf.

9. Ford Fiesta.

10. VW Passat.

Kilde: De Danske Bilimportører.

/ritzau fokus/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094