23948sdkhjf

Ikea siger tak til trofaste medarbejdere med 11.700 kr.

Alle Ikea-ansatte med mere end fem års anciennitet modtager nu en belønning for deres loyalitet og indsats. På globalt plan bliver der i år fordelt ca. 714,4 mio kr.
Ikeas loyale medarbejderes daglige indsats har en stor andel i møbelvirksomhedens succes.

Derfor belønner Ikea sine engagerede medarbejdere igennem loyalitetsprogrammet Tack!, hvor ansatte, der kan fejre fem eller flere års jubilæum i virksomheden, får en ekstra indbetaling som supplement til de eksisterende pensionsordninger.

I år er den ekstra indbetaling på 11.717 kr. for fuldtidsansatte i Ikea Danmark.

- Vi vil gerne sige tak til de mange loyale medarbejdere, der hver dag er med til at gøre Ikea bedre. Vi ønsker, at vores ansatte har lyst til at være hos os i mange år, og bestræber os på at tilbyde gode udviklings- og karrieremuligheder for alle på tværs af hele organisationen. Med Tack! kan vi give et skulderklap til de medarbejdere, der bliver og udvikler sig sammen med Ikea igennem deres arbejdsliv, siger Teresia Palm, HR-Chef i Ikea Danmark.

Fair fordeling

Alle medarbejdere i Ikea er omfattet af Tack! efter de samme fair og enkle principper.

Loyalitetsprogrammet er inspireret af grundlæggeren Ingvar Kamprads ønske om, at ”Hver medarbejdere, efter nogle få års ansættelse, vil få en form for belønning. Det skal være det samme for alle medarbejdere, uanset stilling.”

Den ekstra loyalitetsindbetaling er derfor ens for alle fuldtidsansatte uagtet afdeling, stilling og lønniveau. Deltidsansatte tildeles et beløb, der udregnes på baggrund af antal arbejdstimer.

Siden Tack! blev introduceret for fire år siden, er mere end 3,8 mia. kr. blevet afsat til loyalitetsprogrammet.

Den globale finansiering er delt mellem Ikea-landene på baggrund af hvert lands andel af Ikea Groups samlede udgifter til løn. Herefter fastsættes størrelsen på den enkeltes indbetaling ved at dele finansieringen med antal Ikea-medarbejdere i landet.

Det er en forudsætning, at Ikea Group når sine målsætninger, for at programmet kan finansieres.

Fakta om Tack!

- Loyalitetsprogrammet Tack! blev sat i gang i december 2013
- Det første år blev der indsat en startkapital i programmet på 100 mio. euro. Dertil kom yderligere 100 mio. euro baseret på årets resultat. Første indbetaling fandt sted i december 2014
- Dette års samlede indbetaling på 96 mio. euro (svarende til ca. 718,4 mio. kr.) er baseret på årets resultat og fordeles mellem alle lande i Ikea Group på baggrund af det enkelte lands andel af den samlede løn
- Når en medarbejder har været ansat et helt virksomhedsår eller mere, er pågældende berettiget til Tack! For hvert virksomhedsår, medarbejderen er hos Ikea, bliver et individuelt beløb sat til side til pågældendes pension. Når medarbejderen har været ansat i fem hele og sammenhængende virksomhedsår, bliver beløbet indbetalt på medarbejderens eksisterende pensionsopsparing. Herefter indbetales et eventuelt beløb til pensionsopsparingen efter hvert afsluttet virksomhedsår.
Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219