23948sdkhjf

Ny lov fjerner gebyrer på betalingskort

Styrelse håber, at den kommende betalingslov åbner for nye muligheder

Fra nytår træder den nye betalingslov i kraft. Den medfører, at de fleste gebyrer på betalingskort forsvinder for forbrugerne. Det bliver nemlig ulovligt at opkræve gebyrer ved brug af betalingskort på internettet og i fysiske butikker.

- Med de nye betalingsregler forsvinder forbrugernes gebyrer på betalingskort. Det betyder, at forbrugerne med fordel kan overveje, hvilket kort eller hvilken mobilløsning de vælger at betale med. Der kan være bonusser, kreditter og rabatter at hente alt efter betalingsform, siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Michael Høg Riis.

Der vil dog fortsat være gebyrer på firmakort og kort som American Express og Diners Club. Det er tilfældet, da de indgår dirkete aftaler med forbruger og forretninger om brug af kortet. Derudover er der fortsat mulighed for, at kortudstederen kræver gebyrer af virksomhederne.

Hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er håbet, at den nye betalingslov kan skabe alternative betalingsløsninger.

- Den nye betalingslov åbner for nye muligheder, som kan tiltrække nye aktører til markedet eller anspore de eksisterende til at udvikle nye produkter til gavn for forbrugerne, slutter Michael Høg Riis.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203