23948sdkhjf

Coop giver gratis overskuds julemad til udsatte

Lillejuleaften vil 1200 frivillige fra organisationen Stop Spild Lokalt hente madvarer fra 129 Coop-butikker over hele landet. Det sker umiddelbart efter, at de lukker, typisk mellem kl. 19 og 21.

Herefter vil varerne samme aften blive udleveret gratis fra lokale udleveringssteder.

Der er tale om varer, der ellers ville blive for gamle, inden butikkerne igen åbner efter juleferien den 27. december.

- I stedet for at god mad går til spilde, er vi glade for at kunne hjælpe medborgere, der har det svært, siger Coops CSR-direktør Signe D. Frese.

Læs også: Ekspert i big data: Sådan kan detailkæder udnytte deres kundeviden bedre

Stop Spild Lokalt er stiftet af den 18-årige Rasmus Erichsen.

- I Stop Spild Lokalt er vi meget glade for aftalen med Coop, som ligner Danmarks største madindsamling. Udover at det er en kæmpe aftale for os, så tolererer vi heller ikke, at der er personer, som ikke kan få en god jul. Dette kan nu ske, ved at den ellers gode mad fra Coop, ikke bliver smidt ud 23. december, siger Rasmus Erichsen.

Læs også: Lokale kæmper for købmand - brugsen er netop lukket efter 107 år

Oversigt over udleveringssteder kan man finde på Stop Spild Lokalts facebookgrupper. De findes ved at søge på f.eks. "Stop Spild Lokalt (Korsør)" I de lokale grupper, vil der med tiden blive lagt udleveringssted og tidspunkter ud.

Butikkerne, der er med, er primært Kvickly og SuperBrugsen, som har lukket den 24. - 26. december samt nogle få Fakta, der modsat resten af kæden, holder lukket i juledagene. Mange Irma-butikker vil samme aften få afhentet mad, der gives til københavnske væresteder og herberger.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.296