23948sdkhjf

Ikea forsvarer sig i kyllingesag

Beklager fejlen og kommer med nye oplysninger.
I går kom en historie frem i pressen og på sociale medier om, at Ikea i årevis har brystet sig med et dyrevelfærdscertifikat, som virksomheden efter at have skiftet leverandør ikke længere lever op til.

I et meget populært opslag på Facebook beskylder dyrerettighedsorganisationen Anima for eksempel Ikea for at fuppe og lyve, og organisationen opfordrer folk til at klage til Ikea.

Nu forsvarer Ikea sig i en pressemeddelelse.

Virksomheden pointerer blandt andet, at det skyldes en fejl, at en gammel tekst om certifikatet ikke er blevet fjernet fra Ikeas hjemmeside, og at det er flere år siden, at virksomheden aktivt har brugt the Good Chicken Award i markedsføringen.

- I 2012 modtog vi the Good Chicken Award, da vi på daværende tidspunkt samarbejdede med en leverandør, der fulgte disse kriterier. I løbet af de sidste fem år har vores Ikea Food organisation og setup for indkøb gennemgået store omvæltninger både i Danmark og på globalt plan. I den proces har vi ikke været tilstrækkeligt opmærksomme på, at skiftet til en anden leverandør af kyllinger indebar, at vi ikke længerede levede op til kriterierne for the Good Chicken Award, skriver Ikea.

- Dette er selvfølgelig ikke i orden, og vi beklager fejlen meget, skriver Ikea.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094