23948sdkhjf

Dankort sætter ny rekord for julehandlen i Danmark

Julen 2017 markerer en milepæl i danskernes forbrug, melder DIBS og Nets, der ser onlinehandlen som årets helt store vinder.
Danskerne har shoppet på livet løs i december i de fysiske butikker såvel som på nettet - og det er særligt onlinehandlen, der er i vækst.

Det viser dugfriske tal fra betalingsformidlerne DIBS og Nets, fortæller sidstnævnte i en pressemeddelelse.

Onlinehandlen i topform
Datatræk fra Nets-ejede DIBS Payment Services viser, at man i de første 21 dage af december har observeret en stigning i antallet af online transaktioner på hele 10,5% sammenlignet med samme periode sidste år.

- selvom Black Friday kickstartede julehandlen i november, hvor vi kunne berette om hele 46% flere online transaktioner på dagen sammenlignet med Black Friday sidste år, har det altså ikke afmattet den online julehandel i december, fastslår Henriette Høyer, talsperson for DIBS Payment Services, del af Nets.

Julehandel med Dankort for 1,3 milliarder i døgnet
Ser man på det samlede forbrug med Dankort i årets 11 første måneder (januar t.o.m. november) har danskerne ifølge Nets gennemsnitligt svunget kortet for DKK1,071mia om dagen i både fysiske og online butikker.

I julehandlen i december (1.-23. december) ligger det gennemsnitlige dagsforbrug DKK304mio højere; i alt DKK1,375mia i døgnet - en stigning på 28% ift. resten af årets dage.

Med et forbrug på DKK1,966mia blev fredag den 22. december den travleste dag med Dankort i julen i år og den tredje mest travle dag med Dankort i historien.

- Danskerne har brugt DKK1,168mia mere på Dankort i julen 2017 end i 2016, men det betyder ikke, at forbruget nu vil stilne. Typisk giver det store udsalg mellem jul og nytår travlhed i butikkerne, og vi regner med, at forbruget i denne periode også vil stige og måske endda slå sidste års rekord, udtaler Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets og ansvarlig for Dankort.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156