23948sdkhjf

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

I november og december 2017 indsamlede og donerede Netto, hvad der svarer til over kvart million måltider til FødevareBanken og en række andre NGO'er.
Netto har i alt indsamlet over 250.000 måltider ved flere forskellige initiativer fra november og frem mod årsskiftet 2017.

Der er indsamlet ca. 147.000 måltider til FødevareBanken via økonomiske donationer fra kunderne i Nettos butikker. Derudover har Netto doneret overskudsmad fra over 100 helligdagslukkede butikker i julen.

Overskudsmaden fra de mange butikker blev leveret den 24. december til en række forskellige NGO'er landet over og svarede til mere end 110.000 måltider.

- Jeg er stolt over, at vi sammen med vores kunder kan donere over en kvart million måltider op til jul. Vi kom kun i mål, fordi vores kunder og butiksansatte har været med til at gøre en forskel. Men det er også indsatsen uden for november og december, som betyder noget. Vi vil forsætte vores tætte samarbejde med FødevareBanken i 2018, da detailbranchens udfordring med overskudsmad langt fra er løst med en juleindsats, og vi har store ambitioner i Netto, siger Brian Seemann Broe, landedirektør hos Netto.

- Vi oplever hver dag, at flere og flere væresteder og NGO'er kontakter os om hjælp. Presset stiger yderligere i helligdage som julen, hvor der ud over de socialt udsatte også er økonomisk trængte familier, der beder om hjælp. Når virksomheder som Netto både donerer mad og økonomiske midler, gør det en kæmpe forskel ude på værestederne, da de kan lave frokoster her og nu til brugerne, og FødevareBanken kan levere frisk overskudsmad i det nye år, siger Karen-Inger Thorsen, direktør hos FødevareBanken.

Donationen går til socialt udsatte på tværs af landet. Den primære modtager er FødevareBanken, som Netto i forvejen arbejder sammen med om afhentninger af overskudsmad fra Nettos centrallagre.

Indsamlingen har bestået af:

- Salg af julekort i Nettos butikker, hvor stykprisen sikrede fem måltider.
- Salg af DRIK OG STØT-vandflasker hos Netto, hvor hver flaske donerede 10 øre.
- En donationsknap på samtlige pantautomater hos Netto. For hver seks kroner der blev indsamlet, blev der doneret et måltid til et socialt værested.
- Overskudsvarer fra over 100 helligdagslukkede Netto-butikker i julen. Der blev i alt doneret over 100 paller mad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063