23948sdkhjf

Kræftens Bekæmpelse: Tobakssalgskontrol kan kun blive bedre

Kræftens Bekæmpelse hilser det velkommen, at regeringen vil frigive politiet fra tilsynsopgave.
Det er et skridt i den rigtige retning, at regeringen vil lægge tilsynsopgaven med tobakssalg til børn og unge i butikkerne over til Sikkerhedsstyrelsen.

Det mener Niels Them Kjær, der er projektchef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.

- Jeg synes, at det er rigtig godt, at ministeren og regeringen gør noget aktivt for at få mere kontrol på området.

- For det kan ikke blive meget ringere, end det er i dag, siger han.

I dag er det politiet, der skal sikre, at loven bliver overholdt. Men i 2016 blev der kun uddelt to bøder for ulovligt tobakssalg til børn.

Det er Politiken, der skriver, at regeringen i erkendelse af politiets andre og vigtigere opgaver nu tager konsekvensen og flytter tilsynsopgaven til Sikkerhedsstyrelsen, skriver Politiken.

Regeringen har en ambition om den første røgfri generation i 2030. Men flere eksperter har kritiseret regeringen for, at det har været for småt med politiske tiltag.

- Det her er da et skridt på vejen. Men vi ved også, at hvis der er noget, der påvirker børn og unges rygevaner, så er det priserne, siger Niels Them Kjær.

Det er ulovligt at sælge tobak til unge under 18 år. Alligevel sælger mange danske butikker cigaretter til de unge, har en stikprøve foretaget af Politiken vist.

Der afsættes to årsværk til Sikkerhedsstyrelsen.

- Det lyder jo ikke af meget, men i første omgang er vi positive over, at der bare bliver gjort noget, siger Niels Them Kjær.

Ellen Trane Nørby understreger, at man ikke skal hæfte sig ved antallet. Hun fortæller, at Sikkerhedsstyrelsen allerede i dag har et korps af efterhånden mange ansatte, der dagligt kommer rundt i butikkerne.

Den nye opgave kan tænkes ind i de løbende besøg, forklarer hun til Politiken.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109