23948sdkhjf

Flere fynske butikker står tomme

Efter halvandet års fremgang med færre tomme butikker på Fyn er det gået den modsatte vej igennem 2017, og især byerne uden for Odense har fået flere ledige butikslokaler, viser nye tal.
I løbet af 2017 kom der flere tomme forretningslokaler på Fyn – efter halvandet års uafbrudt fremgang med fald i antallet af ledige butikker.

Det fortæller ejendomstorvet.dk.

- Billedet er vendt igen: Gennem tre kvartaler i træk har Fyn fået flere tomme butikslokaler, hvorimod tomgangen på landsplan har været nogenlunde stabil. På Fyn stod 5,6 procent af lokalerne tomme i årets sidste kvartal – en stigning fra 4,7 procent i første kvartal af 2017, siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomtorvet.dk.

Stigningen betyder, at der gennem 2017 kom cirka 12.000 kvadratmeter flere tomme butikslokaler – et areal, som rundt regnet svarer til knap to fodboldbaner.

Samtidig ligger niveauet for lokaleleje 16 procent lavere end for et år siden – målt efter de annoncerede lejepriser. Det er det største fald i Danmark, hvor 8 ud 10 landsdele endda har haft stigende lejepriser.

- Vi kan godt mærke, at der er blevet flere ledige butiksarealer rundt omkring på Fyn, mens det nok er nogenlunde uændret i Odense – både tomgangen og lejeniveauet. Inden for dagligvarer er Kiwi-kæden lukket, og Aldi har afviklet flere butikker. Netto har godt nok overtaget nogle af lokalerne, men samlet set er en del butikker taget ud af drift, og de er relativt store og vejer derfor tungt i statistikken, fortæller Morten Nielsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Fyn med kontor i Odense.

Han tvivler på, at alle de ledige kvadratmeter kan blive opsuget af cafeer, kaffebarer og spisesteder, der ellers vinder frem mange steder i gadebilledet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094