23948sdkhjf

Brandfaglig advarsel: Møbler er blevet mere farlige

For mange møbelbranchefolk lyder det næppe chokerende. 

Men nu advarer organisationen Danske Beredskaber forbrugerne om, at nymoderne møbler er langt mere brandfarlige end gamle dages møbler.

Sådan skriver dr.dk.

Moderne møbelmaterialer som skum og lim er mere brandfarlige end uld og fjedre, og moderne, lette skriveborde af MDF-plade og laminat er mere brandfarlige end gamle, tunge skriveborde af massivt træ, lyder advarslen.

En brand i hjemmet i dag kan derfor eskalere hurtigere, siger Jacob Christensen til dr.dk. Han er forebyggelseschef ved Brand og Redning i Sønderjylland.

- Hvis der går ild i ens ejendomme, stue eller soveværelse, så er tiden til at komme ud blevet kortere, end den var før. Det er der ingen tvivl om.

I et tv-eksperiment på den amerikanske station NBC testede man, hvor brandfarligt et moderne møblement er i forhold til 30 år gammelt møblement. Det nye møblement kunne antændes på 3-4 minutter i forsøget. Det gamle møblement blev antændt efter en halv time.

Problemstillingen er kompleks. For man kan brandsikre møbler med kemikalieholdige midler som såkaldte flammehæmmere, men det kan have miljømæssige konsekvenser, påpeger Jacob Christensen.

Forbrugerne skal dog ikke være bange for, at deres møbler er rene brandfælder.

- Sæt røgalarm op og vid, hvad du skal gøre, når du skal ud. Så burde det ikke være noget problem, siger Jacob Christensen til dr.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125