23948sdkhjf

Alis livsdrøm blev knust: Nu starter politiker indsamling

Et bageri i Tingbjerg blev lørdag udsat for brutalt hærværk, der ifølge ejeren skyldes, at han nægter at betale beskyttelsespenge. Nu starter politiker støtte-indsamling.
Med jernstænger og baseballbat raserede fem unge, maskerede mænd lørdag aften bageriet og restauranten Kajs Bageri, der ligger i Tingbjerg.

Det grove hærværk fandt sted, mens der stadig var spisende gæster.

Det er ikke første gang, der er begået hærværk mod butikken. Ifølge ejeren Ali Parnian skyldes hændelserne, at han nægter at betale de beskyttelsespenge, han er blevet opkrævet.

- Jeg kan ikke arbejde her. Hvem vil komme og købe brød eller mad her, når de ved, det ikke er sikkert, siger Ali Parnian til TV 2 Lorry efter det grove hærværk.

Nu møder han massiv sympati fra både TV 2 Lorrys brugere og fra flere politikere.

Justistminister støtter Ali
På Twitter tilkendegiver justitsminister Søren Pape Poulsen, Kons., sin støtte til Ali med ordene: "Al tænkelig støtte til Ali, der på få sekunder fik smadret sin livsdrøm af maskerede kujoner".

Kommentaren på det sociale medie kommer i kølvandet på et opslag fra gruppeformand hos de Konservative, Mette Abildgaard, der har valgt at lave en indsamling til den hårdt prøvede bager.
I opslaget udtrykker Mette Abildgaard sin sympati med Ali, der nægtede at betale beskyttelsespenge for i stedet at gå til medierne.
"Respekt for at han stod fast, trods den høje pris han har betalt!", skriver hun blandt andet søndag aften.

Gruppeformands indsamling: "400 har bidraget"
I sit Twitter-opslag startede politikeren samtidig en indsamling, der skulle munde ud i en "støtte-buket + chokolade for at vise opbakning."
Nu, omkring 11 timer efter opslaget på Twitter, har Mette Abildgaards indsamling skaffet mere end rigeligt penge til både blomster og chokolade.

- I starten der var jeg lidt spændt på, om der både kom penge nok til både blomster og chokolade, men nu er indsamlingen oppe på 11.500 kroner, siger Mette Abildgaard til TV 2 Lorry og tilføjer med et grin:

- Så jeg tænker ikke, at alle pengene kommer i form af blomster, så skal han hvert fald starte en blomsterbutik.

Politikeren fortæller, at hun blev ramt af en følelse af, at 'det kunne ikke være rigtigt', da hun hørte om sagen.

- Det er urimeligt, at alle, der starter en virksomhed i Danmark, risikerer at blive udsat for det, som Ali er blevet udsat for, siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078