23948sdkhjf

Hård kritik af politikeres møde med tobaksgigant

Kræftens Bekæmpelse kritiserer i kraftige vendinger, at Folketingets sundhedsudvalg i dag skal mødes med tobaksfirmaet Philip Morris.
Repræsentanter fra et af de største tobaksfirmaer i verden, det amerikanske Philip Morris, skal i dag på besøg hos Folketingets sundhedsudvalg.

Her skal en deputation i et 15 minutter langt foretræde for udvalget fortælle om ”håndtering af nye produkter på tobaksområdet og tobaksskadereduktionsstragier i forebyggelsesindsatser”.

Det skriver Kristeligt Dagblad .

Men det møder skarp kritik fra Kræftens Bekæmpelse, der anser det som stærkt problematisk at blande tobaksindustri og politik.

- WHO (World Health Organization) har lavet en konvention, der siger, at tobaksindustrien skal holdes uden for indflydelse på sundhedspolitik. Det er der en lang række gode grunde til, blandt andet at tobaksindustrien systematisk har manipuleret med fakta og viden om, hvordan tobak og sundhed hænger sammen, siger Leif ­Vestergaard, der er direktør for Kræftens Bekæmpelse.

I konventionen, som Danmark har skrevet under på, står, at ”i forbindelse med fastlæggelse og gennemførelse af den offentlige politik på folkesundhedsområdet skal parterne gøre en indsats for at beskytte denne politik mod tobaksindustriens handelsmæssige og øvrige interesser i overensstemmelse med national lovgivning”.

- Vi synes, at Folketingets sundhedsudvalg burde efterleve den henstilling og den konvention, som Danmark jo har tilsluttet sig, siger Leif Vestergaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14