23948sdkhjf

Detailhandlen har fået sværere ved at tiltrække de unge

HR-direktør i Jysk mener, at branchen selv er skyld i det dårlige rygte.
En ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering viser, at fem pct. af virksomhederne inden for handel i efteråret 2017 havde oplevet forgæves rekruttering.

Det skriver Berlingske.

Hos Jysk har man ofte problemer med at få besat stillinger inden for salg, it og logistik. Ofte er man nødt til selv at hive fat i folk, fordi der er kommet for få ansøgninger.

Det handler blandt andet om, at færre unge finder det attraktivt at arbejder inden for detailhandel. Det viser en ny undersøgelse fra konsulent-og videnshuset Retail Institute Scandinavia.

Her angav 47 pct. af de unge mellem 15-25 år i 2013, at tanken om at arbejde i detailbranchen var attraktiv eller nogenlunde attraktiv, men det tal var i 2017 faldet til 39 pct.

- Som branche bliver vi simpelthen nødt til ikke at have alle de dumme eksempler, hvor der ikke bliver betalt løn til tiden, eller hvor folk bliver dårligt behandlet. Man kan bygge nok så meget op, men blot ét dårligt eksempel, der bekræfter alle fordommene, er et skridt frem og ti tilbage, siger HR-direktør for Jysk, Jan Verhoek.

Han erkender dog samtidig, at det også kan handle om de forholdsvis lave lønninger i detailbranchen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297