23948sdkhjf

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Konkurrencen er hård og restauratørerne undervurderer opgaven, lyder forklaringen.

Sidste år måtte 237 restauranter i hovedstadsområdet dreje nøglen om, fordi kassen var tom. Det er en stigning på 90 procent i forhold til blot to år tidligere, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bølgen af konkursramte restauranter i hovedstaden skyldes, at der siden 2012 er åbnet 15 procent nye restauranter, mener Horestas administrerende direktør Katia Østergaard.

- Det betyder, at der er flere der går ud og spiser, men det betyder også, at konkurrencen er blevet hårdere, og at der helt naturligt er flere restauranter, som må dreje nøglen, siger hun til DR P4 København.

Udover øget konkurrence er de mange konkurser udtryk for, at nogle restauratører kaster sig ud i opgaven uden de rette kvalifikationer, mener Katia Østergaard.

- Vi ser eksempler på, at man tror det er nemt at åbne en ny restaurant, fordi branchen siger, at det går fantastisk, og det næsten lyder som om gæsterne kommer af sig selv. Men det gør de ikke, må jeg understrege.

Samme kritik lyder fra madkonsulent Torben Klitbo, der sidste år solgte virksomheden Cofoco, som står bag 16 restauranter i hovedstadsområdet.

- Der er for mange, der kaster sig ud i at åbne restaurant uden at have de rigtige forudsætninger. De har en drøm om det perfekte liv med egen restaurant, men det er det ikke, når pengene fosser ud af kassen, siger han til DR P4 København.

Skal man overleve som restauratør i København, er det ikke længere nok at være en god kok, siger Torben Klitbo, der selv er kokkeuddannet. Man skal også have blik for at skabe en stemning og drive forretning.

Læs også: Tesla satser på ny købekultur med salg af ny elbil

- Da jeg åbnede restaurant for 15 år siden, havde jeg en idé om, at det var nok at lave god mad. Nu handler det lige så meget om at have det rigtige koncept og justere det, så restauranten følger med tiden. Og så skal man være en dygtig forretningsmand, der har styr på sine budgetter, råvareudgifter og lønninger.

Hos Horesta oplever man, at det både er nystartede og etablerede restauranter, der går konkurs. Og når de etablerede restauranter må lukke, så handler det blandt andet om, at restaurantgæsterne i København generelt er svære at få til at spise det samme sted to gange, lyder vurderingen fra madanmelder Martin Kongstad.

- Folk vil gerne spise på nye steder hele tiden. Så er det svært at få stamgæster, og hvis man ikke har dem, skal man som restaurant hele tiden ud at hverve nye kunder på for eksempel sociale medier, siger han til DR P4 København.

Læs også: Salling Group lægger afstand til Coop

Det er især blandt restauranterne i mellemprisklassen, hvor en hovedret koster 150-200 kroner, at kampen om gæsterne er hård, siger Martin Kongstad.

- De har det rigtig hårdt i de her år, fordi der er sindssygt mange af dem, og fordi de er vanvittigt dygtige. Jeg tror faktisk, at København netop nu og taget sin størrelse i betragtning, er den by i verden, hvor man spiser bedst i den prisklasse.

På landsplan gik 409 restauranter konkurs sidste år. Knap 60 procent af dem lå i hovedstaden.

Mere om: restauranter | tendenser
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Min Købmand reagerede øjeblikkeligt og reddede måske kundes liv

Nu genåbner Fætter BR efter konkurs og måneders lukning

Fætter BR åbner fem butikker i næste uge. Dernæst følger åbninger de kommende uger.

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Historisk varm sommer gav Bone's laveste resultat siden 2003

Kontrol med vandpibetobak skærpes efter millionfejl og snyd

Hos 29 ud af 30 virksomheder, der sælger vandpibetobak, blev der sidste år opdaget fejl af Skattestyrelsen.

Efter milliardtab: Sådan vil Aldi vinde danskerne tilbage

Nyhedsbrev

Bilka kalder sliders tilbage

Schulstad tilbagekalder rugbrød på grund af mug

Ny formand for De Samvirkende Købmænd

Lagkagehuset er klar til åbning i Magasin i Aalborg

Ny Netto på gammel slagterigrund

Coop og Bilkas nethandel overgår forventninger

Coop.dk Mad og Bilka To Go stormer frem, men Nemlig er stadig i den absolutte førerposition.

Too Good To Go lancerer landsdækkende webshop med overskudsmad

Netværk smuglede 16 millioner smøger til Danmark

Syv personer er anholdt for at ville indsmugle millioner af kopicigaretter til Danmark fra Polen.

Milliardmilepæl gav champagnestemning hos Thise

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Lidl er blevet politianmeldt

Fødevarekontrollen har gang på gang indskærpet reglerne over for kæden og ser nu ikke andre muligheder end politianmeldelse

1

Ekspert råder Coop til at vælge navnet Brugsen

– Hvad er forskellen på en Dagli’Brugsen, SuperBrugsen og Kvickly, udover placeringen og størrelserne? Ekspert mener ikke, at det er lykkedes for Coop at skabe kæder med klare identiteter.

Ikea tilbagekalder Sötsak Skumtopp-flødeboller

Hvem skal have Den Dybe Tallerken 2019?

Coop vil gøre op med pesticidrester i fødevarer

Vil afbryde samarbejdet med de leverandører, der ikke lever op til Coops nye standarder.

1

Her er Østjyllands værste fødevaresynder - lukket efter kæmpebøder

Miljø- og fødevareministeren stod bag disken i Danmarks første supermarked for overskudsvarer

Ny ejer måske på vej til Domino's

Lammefjorden risikerer at løbe tør for gulerødder

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Kunder samler ind til ferie til "verdens bedste købmand"

Ny Rema 1000 på vej til Odense

Ni ud af 13 butikker solgte alkohol til mindreårige

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Kvickly bliver til SuperBrugsen i Silkeborg

Fiskehandler køber op i Hvide Sande

Smittet med fugleinfluenza: 7000 høns bliver gasset

Salmonella fundet i medisterpølse

Naturmælk: - Ingen tvivl om, at den økologiske udvikling er med os

Royal Unibrew får ja til Cult-køb

Se alle Medlemmernes egne nyheder

For blot kr. 26 om dagen undgår du kassedifferencer og minimere risikoen for tyveri

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

Vidensdeling på tværs af brancher i jagten på intelligent ruteoptimering

Julen varer lige til påske..tra la la!

Kompromisløst sortiment

Undgå den onde, digitale tvilling

Gratis webinar: Digitaliser forsyningskæderne i transporten og opnå en højere effektivitet

FKM uden kompromis

Udlært hos EL:CON - Jonas er elektriker med stort gå-på-mod

Genbrug er fremtiden, og vi er selvfølgelig hoppet med på bølgen!

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Tæt samarbejde mellem universiteter og GTS-institutter

Thorsman kabeltromle vinder international designpris

Nyhed! Siegling Prolink - Plastmodulbånd Serie 15

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Kom indenfor og backstage!

Adrian er udlært elektriker hos EL:CON og vil arbejde med projekter

Nye tavlekomponenter til mindre og mellemstore bygninger

Øget efterspørgsel = flere medarbejdere

To nye medarbejdere hos SSI SCHÄFER A/S

Gratis seminar: Customer Engagement & Loyalty med Microsoft Dynamics 365

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Auf Wiedersehen LogiMAT 2019

Guide din kunde til impulskøb

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Send til en kollega

0.248