Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Konkurrencen er hård og restauratørerne undervurderer opgaven, lyder forklaringen.

Sidste år måtte 237 restauranter i hovedstadsområdet dreje nøglen om, fordi kassen var tom. Det er en stigning på 90 procent i forhold til blot to år tidligere, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bølgen af konkursramte restauranter i hovedstaden skyldes, at der siden 2012 er åbnet 15 procent nye restauranter, mener Horestas administrerende direktør Katia Østergaard.

- Det betyder, at der er flere der går ud og spiser, men det betyder også, at konkurrencen er blevet hårdere, og at der helt naturligt er flere restauranter, som må dreje nøglen, siger hun til DR P4 København.

Udover øget konkurrence er de mange konkurser udtryk for, at nogle restauratører kaster sig ud i opgaven uden de rette kvalifikationer, mener Katia Østergaard.

- Vi ser eksempler på, at man tror det er nemt at åbne en ny restaurant, fordi branchen siger, at det går fantastisk, og det næsten lyder som om gæsterne kommer af sig selv. Men det gør de ikke, må jeg understrege.

Samme kritik lyder fra madkonsulent Torben Klitbo, der sidste år solgte virksomheden Cofoco, som står bag 16 restauranter i hovedstadsområdet.

- Der er for mange, der kaster sig ud i at åbne restaurant uden at have de rigtige forudsætninger. De har en drøm om det perfekte liv med egen restaurant, men det er det ikke, når pengene fosser ud af kassen, siger han til DR P4 København.

Skal man overleve som restauratør i København, er det ikke længere nok at være en god kok, siger Torben Klitbo, der selv er kokkeuddannet. Man skal også have blik for at skabe en stemning og drive forretning.

Læs også: Skuffede aktionærer vender ryggen til Matas

- Da jeg åbnede restaurant for 15 år siden, havde jeg en idé om, at det var nok at lave god mad. Nu handler det lige så meget om at have det rigtige koncept og justere det, så restauranten følger med tiden. Og så skal man være en dygtig forretningsmand, der har styr på sine budgetter, råvareudgifter og lønninger.

Hos Horesta oplever man, at det både er nystartede og etablerede restauranter, der går konkurs. Og når de etablerede restauranter må lukke, så handler det blandt andet om, at restaurantgæsterne i København generelt er svære at få til at spise det samme sted to gange, lyder vurderingen fra madanmelder Martin Kongstad.

- Folk vil gerne spise på nye steder hele tiden. Så er det svært at få stamgæster, og hvis man ikke har dem, skal man som restaurant hele tiden ud at hverve nye kunder på for eksempel sociale medier, siger han til DR P4 København.

Læs også: Danskerne elsker sol, sommer og hygge

Det er især blandt restauranterne i mellemprisklassen, hvor en hovedret koster 150-200 kroner, at kampen om gæsterne er hård, siger Martin Kongstad.

- De har det rigtig hårdt i de her år, fordi der er sindssygt mange af dem, og fordi de er vanvittigt dygtige. Jeg tror faktisk, at København netop nu og taget sin størrelse i betragtning, er den by i verden, hvor man spiser bedst i den prisklasse.

På landsplan gik 409 restauranter konkurs sidste år. Knap 60 procent af dem lå i hovedstaden.

Mere om: restauranter | tendenser


Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Knivbevæbnet røver truede personale i Lidl - smed kniv og penge fra sig

Ansatte ryster i bukserne over netbutikker

Spar-købmand fordobler omsætningen

Meny-butik er gået konkurs

Købmandsbutik i vante rammer efter loftuheld

Købmand lukker, hvis det kikser med køber

Nyhedsbrev

Rema 1000 udvider med 300 kvadratmeter

Grænsehandel holder nu åbent døgnet rundt

Analyse: Sommeren 2018 er bitter

Spar Klitmøller udvider for millioner

Spar Klitmøller næsten fordobler arealet, når købmand Mikael Konradsen udvider butikken.

Skuffede aktionærer vender ryggen til Matas

Matas-aktien er halveret siden sidste sommer. Ambitiøs investeringsplan har ikke vendt udviklingen.

Street food klar i Fredericia

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Coop.dk klar med unikt koncept til danskere på sommerhusferie

Debat: Mere pant på plast er godt - men ikke nok

Debatindlæg af Thomas Drustrup, administrerende direktør i Plastindustrien.

Overvejer hjælp til tørkeramte landmænd

Danskerne elsker sol, sommer og hygge

Se her hvad danskerne bruger ekstra penge på om sommeren.

1

Nemlig.com lancerer Måltidskasser

For kunder i Storkøbenhavn kan der afgives bestilling inden klokken 12 med levering af Måltidskassen den samme dag.

Købmand dybt frustreret over chikane-tyve

En ansat har sagt op, efter to koldblodige butikstyve har chikaneret Spar-butik i flere måneder.

Mistanke om listeria: Coop kalder søde majs tilbage

De små fødevareproducenter under pres: Bøderne er ude af proportioner

De er presset af store detailkæders tårnhøje bøder ved tilbagetrækning af produkter

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Av min mund: Bagels - nu med metaltråde

Dyrevelfærd hitter hos danskerne: Føtex, Netto og Bilka har løftet salget med en kvart milliard

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Renoveret brugs på 1900 kvadratmeter genåbnede

3-stjernet er ikke tilfreds med lille fremgang

Maj slår alle pant-rekorder

Lidl tilbagekalder salmonellaramte kalkunschnitzler

Ny emballage: Nu kan man lugte fødevaren, før man køber

Forsøgte at røve sig til penge med en skruetrækker

Tredje Lidl-butik åbnet i Horsens

Forbrugerrådet: Fjern skumlegetøj fra børneværelserne

Politikere ønsker ikke uvildig undersøgelse i sag om Café Kaffegal

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Sådan gik det GTS-nettet i 2017

Energieksperter slutter sig til Synergi

Skab tillid med klima ikon

Shark & Co. styrker bemandingen

Mathias er udlært elektriker hos EL:CON i Holstebro

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Kalu åbner to madsteder på Smukfest 8.-12. august

Anders er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

Er sommertid = læringstid?

Gratis videreuddannelse for 10.000 kr. om året for faglærte/ufaglærte

Nyt kursus - Dagbøder og forsinkelse

Invitation til årskonference: Fra FN's Verdensmål til bundlinjen i dit firma, d. 1.10 i Fredericia

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Integreret, intelligent og effektivt cash management med Glory Ci10 og/eller Ci100

Bernhard er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

Konference om Alment boligbyggeri i København 2019-2029

Træt af at blive blitzet?

Konference - Herning - de store projekter

Er der mobning og mistrivsel hos jer?

Send til en kollega

0.245