23948sdkhjf

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Konkurrencen er hård og restauratørerne undervurderer opgaven, lyder forklaringen.

Sidste år måtte 237 restauranter i hovedstadsområdet dreje nøglen om, fordi kassen var tom. Det er en stigning på 90 procent i forhold til blot to år tidligere, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bølgen af konkursramte restauranter i hovedstaden skyldes, at der siden 2012 er åbnet 15 procent nye restauranter, mener Horestas administrerende direktør Katia Østergaard.

- Det betyder, at der er flere der går ud og spiser, men det betyder også, at konkurrencen er blevet hårdere, og at der helt naturligt er flere restauranter, som må dreje nøglen, siger hun til DR P4 København.

Udover øget konkurrence er de mange konkurser udtryk for, at nogle restauratører kaster sig ud i opgaven uden de rette kvalifikationer, mener Katia Østergaard.

- Vi ser eksempler på, at man tror det er nemt at åbne en ny restaurant, fordi branchen siger, at det går fantastisk, og det næsten lyder som om gæsterne kommer af sig selv. Men det gør de ikke, må jeg understrege.

Samme kritik lyder fra madkonsulent Torben Klitbo, der sidste år solgte virksomheden Cofoco, som står bag 16 restauranter i hovedstadsområdet.

- Der er for mange, der kaster sig ud i at åbne restaurant uden at have de rigtige forudsætninger. De har en drøm om det perfekte liv med egen restaurant, men det er det ikke, når pengene fosser ud af kassen, siger han til DR P4 København.

Skal man overleve som restauratør i København, er det ikke længere nok at være en god kok, siger Torben Klitbo, der selv er kokkeuddannet. Man skal også have blik for at skabe en stemning og drive forretning.

Læs også: Salling Group investerer aggressivt i Netto

- Da jeg åbnede restaurant for 15 år siden, havde jeg en idé om, at det var nok at lave god mad. Nu handler det lige så meget om at have det rigtige koncept og justere det, så restauranten følger med tiden. Og så skal man være en dygtig forretningsmand, der har styr på sine budgetter, råvareudgifter og lønninger.

Hos Horesta oplever man, at det både er nystartede og etablerede restauranter, der går konkurs. Og når de etablerede restauranter må lukke, så handler det blandt andet om, at restaurantgæsterne i København generelt er svære at få til at spise det samme sted to gange, lyder vurderingen fra madanmelder Martin Kongstad.

- Folk vil gerne spise på nye steder hele tiden. Så er det svært at få stamgæster, og hvis man ikke har dem, skal man som restaurant hele tiden ud at hverve nye kunder på for eksempel sociale medier, siger han til DR P4 København.

Læs også: Black Friday slår nye rekorder – igen

Det er især blandt restauranterne i mellemprisklassen, hvor en hovedret koster 150-200 kroner, at kampen om gæsterne er hård, siger Martin Kongstad.

- De har det rigtig hårdt i de her år, fordi der er sindssygt mange af dem, og fordi de er vanvittigt dygtige. Jeg tror faktisk, at København netop nu og taget sin størrelse i betragtning, er den by i verden, hvor man spiser bedst i den prisklasse.

På landsplan gik 409 restauranter konkurs sidste år. Knap 60 procent af dem lå i hovedstaden.

Mere om: restauranter | tendenser
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Million-renovering i Føtex

Et tociftret millionbeløb skal gøre Føtex-butikken i Nyborg helt up to date.

Salling Group investerer aggressivt i Netto

Klar til at bruge en historisk stor andel af Salling-formuen for at fastholde førerposition.

Vegansk hudpleje vinder frem – også i supermarkederne

Det er ikke kun i kosten, at mange fravælger produkter med animalske ingredienser.

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Dansk trang til økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Regeringen og DF imod en aldersgrænse for køb af lattergas

Nyhedsbrev

Lidls julesalg støtter Danske Hospitalsklovne

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Stor stigning i efterspørgslen på plastikfri dagligvarer

Onlinesupermarkedet Økovejen.dk melder om en stor stigning i efterspørgslen på plastfri produkter. Forsker bekræfter tendensen og forventer ny lovgivning på området indenfor få år.

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Erhvervsminister vil begrænse salg af lattergaspatroner

Over 2.400 kunder fejrede åbningen af Lidls nye butik i Hillerød

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

Se her hvor Irma sætter hjertestartere op ved butikker

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

EU strammer reglerne for transfedt i mad

1

Store drømme for kæmpe center i Nyborg

Ny butikschef i den travleste Meny i Roskilde

Damme har Danmarks mest moderne brugs – for en stund

2

Slut med Løvbjerg i Skandeborg

Første madkollektion fra Søstrene Grene

Børn ned til syv år forkaster klassisk legetøj

Undersøgelser peger på, at børns legemønstre er under forandring. Hvorfor så Top-Toy ikke skriften på væggen?

Ankesag: Nye vidner i sag om sexchikane hos fastfoodkæde

Konkursramt bryggeri brygger igen

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Regeringen vil forbyde tynde knitreposer

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Millionerne flyder i Enorms insektprojekt

Trods flere års indsats: 7-Eleven kiosk lukker

Nu vil Fur Bryghus være kendt for mere end øl

Bryghus har næsten tidoblet produktionen

Danske slagterier afskåret fra eksport til Kina

Her vil Fødevarestyrelsen kontrollere i 2019

Hver tredje i Danmark laver aftensmad på højest et kvarter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Brandsikring af det nye Regionshospital i Gødstrup

Carsten Petersen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON i Glostrup

Glædelig jul fra JEROS A/S

Per er udlært elektriker – og fortsætter hos EL:CON i Roskilde

PALOMAT® Forhandler 2018!

Ny chef for FORCE Technologys Product Compliance-afdeling i Aarhus

Du kan nå det endnu!

FlexPOS kassesystem er klar med intuitiv selvbetjening

Ring 8612 8855: Cabi rådgiver virksomheder i konkrete situationer - gratis

Brug for hjælp 12 timer om ugen?

Øget efterspørgsel = flere medarbejdere

Er dit medicinske udstyr klar til den nye EMC-standard 1. januar 2019?

Airco montageskinner til klimaanlæg og køleaggregater m.v.

Design dit eget gulv – sammen med fransk stjernearkitekt

Gerflor DLW har leveret 8.000 m2 akustik linoleumsgulve til Europaskolen

Fransk virksomhed søger CE-certificieret legetøjsproducent i Europa.

Kompakt motorafbryder fra Schneider Electric med høj ydelse og mange muligheder

PALOMATer i alle regnbuens farver

Dyreværnet: Hver en donation og pote tæller

Spørg os om handicap - gratis

Glæd dig til vintertrøflen

Nyheder om emballage – Gå ikke glip af alt det gode...

SummIT 2018

Retro lampen Abell

Kundernes sikkerhed er ALTID 1. prioritet

Send til en kollega

0.271