23948sdkhjf

Aarhus Kommune vil af med 23 tøjcontainere fra Tvind

UFF Humana får formentlig ikke længere lov til at indsamle tøj efter nye krav om nødhjælpsorganisationers gennemsigtighed
De store UFF-containere til indsamling af tøj forsvinder formentlig fra bybilledet i Aarhus.

I øjeblikket står der fem på genbrugspladser og 18 andre steder i Aarhus.

Rådmand Bünyamin Simsek (V) ønsker fremover at få mere klarhed over byens tøjindsamlinger.

- På nuværende tidspunkt har vi samarbejdsaftaler med flere nødhjælpsorganisationer, som vi har opsagt med henblik på at lave nogle nye, siger Bünyamin Simsek (V) til TV2 Østjylland .

Årsagen til at UFF-tøjcontainerne formentlig bliver fortid i bybilledet er, at de tilhører en forening med tilknytning til Tvind.

Foreningen ønsker ifølge rådmanden ikke at efterleve de nye krav om gennemsigtighed. Derfor får UFF Humana ikke længere lov til at indsamle genbrugstøj i byen.

- Det er vigtigt for os som kommune, at de penge, som tøjet genererer, bliver brugt til formålet. Derfor er det vigtigt, at vores nødhjælpsorganisationer har et gennemsigtig regnskab, og at de kan fremlægge reviderede gennemsigtige regnskaber, siger Bünyamin Simsek.

De nødhjælpsorganisationer, der er villige til det, vil Aarhus Kommune indgå aftaler med.

- Dem, der ikke ønsker at gøre det, vil vi ikke indgå nye aftaler med. Vi synes, at aarhusianerne skal vide, hvad deres hjælp, deres tøj og deres penge går til, siger Bünyamin Simsek.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094