23948sdkhjf

Ingen praktikpladser: Nu åbner skole selv butik

Aalborg Handelsskole åbner nu en butik, hvor personalet er detailelever uden praktikplads.

I Nordjylland åbner nu en anderledes butik.

Selve butikken ligger i Aalborg og hedder Detailshoppen, men det usædvanlige er ejeren af butikken. Det er nemlig Aalborg Handelsskole.

Formålet med butikken er at hjælpe detailelever, som mangler en praktikplads. På den måde får eleverne i praktikperioden mulighed for at arbejde i skolens butik og få praktisk erfaring på lige fod med elever, som har fået en praktikplads.

- De får øvet sig i de ting, vi underviser i på skolen. Og de kommer til at møde rigtige kunder, som de skal ekspedere, siger Mette Svenstrup, ny butikschef og vejleder fra Aalborg Handelsskole til DR Nordjylland.

Den nye butik sælger varer i kommission for andre af Aalborgs butikker. Så der er mange forskellige varer at vælge imellem for kunderne.

Selvom Mette Svenstrup er rigtig glad for den nye butik, så indrømmer hun også, at det er en form for nødløsning.

- Selvfølgelig er det at få en rigtig elevplads plan A. Så det her er selvfølgelig plan B, men det er en rigtig god en – Danmarks bedste vil jeg mene, siger hun.

Som butikschef skal Mette Svenstrup styre butikken til daglig og samtidig være vejleder for eleverne, så man sikrer sig, at de kommer gennem uddannelsens forskellige læringsmål.

I alt kommer 60 af skolens elever til at arbejde i butikken.

En af dem er Kristiane Lyberth

- Det er dejligt at komme ud. Vi lærer meget ved at være ude at tale med kunderne og styre lageret og så videre, siger hun til DR Nordjylland.

Og hun får opbakning af sin skolekammerat og nu kollega, Jeanette Andersen.

- Vi håber da på at få en del kunder herind. Det giver os en mulighed for at lære alle aspekter i at drive en forretning, siger hun.

Udover den fysiske butik er der også en webshop, og alt overskud i butikken bliver doneret til foreninger, støttesager eller støtteevents.

Originalartikel: https://www.dr.dk/nyheder/regionale/nordjylland/ingen-praktikpladser-nu-aabner-skole-selv-butik

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078