23948sdkhjf

Ny konfirmations-trend: Genbrug er et hit

Det er cool, at alting ikke skal være perfekt, og at man kan mikse med ting fra tidligere tider, lyder det fra fremtidsforsker.
Efter ti år bag lukkede skabsdøre skal Josefine Raunkjærs konfirmationskjole have et nyt liv.

- Jeg får ikke glæde af den mere. Man hopper ikke lige i sådan en hvid konfirmationskjole igen, siger Josefine Raunkjær til TV2 ØSTJYLLAND .

Da beslutningen om at skille sig af med kjolen var truffet, tog det ikke lang tid for Josefine Raunkjær at komme frem til, hvordan det skulle ske. Kjolen skal doneres til genbrug.

- Jeg kunne godt have solgt kjolen og have fået et lille beløb for den, men jeg vil hellere det symbolske i at kunne hjælpe andre, siger Josefine Raunkjær, til TV2 ØSTJYLLAND.

Genbrug er cool

Ifølge sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal Hansen benytter flere og flere sig af at donere til og handle med genbrug. Det er nemlig blevet langt mere acceptabelt, end det har været tidligere.

- Generelt set er genbrug et hit i øjeblikket, og det er rigtig cool, at alting ikke skal være perfekt, og at man kan mikse med ting fra tidligere tider, siger Birthe Linddal Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Sociale medier gør genbrug mere populært

For at støtte op om bæredygtighed og give en mulighed til dem, der enten ikke vil bruge mange penge på konfirmationstøjet, eller som blot er vilde med genbrug, har TV2 ØSTJYLLAND oprettet en byttebørs på websitet konfirmandshop.dk.

Her kan man hurtigt og nemt donere sit brugte konfirmations-outfit og gratis få fingrene i andres. Det er her, Josefine Raunkjær har valgt at donere sin kjole, og man kan stadig nå at blive den heldige ejer af den.

- Det er en rar fornemmelse, at man kan være med til at hjælpe andre med at få den dag, de drømmer om. Og det er jo fantastisk, hvis min kjole kan ende med at blive en andens drømmekjole, siger Josefine Raunkjær til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge Birthe Linddal Hansen er det især på grund af sociale medier og websites som ovenstående, at genbrug er blevet in.

- Det har gjort, at folk har fået meget nemmere ved at give og få, og det får automatisk flere til at benytte sig af det, hvilket bidrager til følelsen af, at det er helt ok at handle genbrug, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND

Konfirmation er en dyr fornøjelse

Når de næste konfirmander springer ud til april og maj, er det ti år siden, Josefine Raunkjær sidst havde sin konfirmationskjole på.

- Når jeg tænker tilbage, var det en dag, hvor jeg blev fotograferet op og ned og fra alle vinkler, men jeg synes, det er ærgerligt, at tøjet blev hejst op til at være så stort, siger Josefine Raunkjær til TV2 ØSTJYLLAND

Tal, som Nordea har fået lavet af Gallup, viser, at tøj og sko til konfirmationen i gennemsnit koster 2910 kroner pr. konfirmand.

Selvom genbrug vinder frem og er blevet mere accepteret, betyder mærketøj stadig meget for nutidens konfirmander, men ifølge Birthe Linddal Hansen er der en udvikling på vej, som allerede er til at få øje på hos mange konfirmander.

- Der er en stor åbning for, at man godt kan gøre det på en anden måde. Det, at der ikke længere er en fast måde at holde konfirmation på, gør, at det er tilladt at lave konfirmationer, som er billigere, siger Birthe Linddal Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095