23948sdkhjf

Samme medicinfejl kædes sammen med flere dødsfald

I efteråret advarede Styrelsen for Patientsikkerhed mod overdosering af medicinen methotrexat. For nylig døde en 90-årig kvinde fra Hørsholm efter at have fået netop den medicin i for store doser.
I 10 dage fik en beboer på plejehjemmet Breelteparken i Hørsholm dagligt gigtmedicinen »methotrexat«, selvom medicinen skulle være givet ugentligt.

Den 90-årige kvinde blev herefter indlagt på hospitalet og afgik ved døden fem dage senere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I efteråret advarede Styrelsen for Patientsikkerhed ellers mod at overdosere medicinen:

- Inden for det sidste år har styrelsen modtaget tre hændelser, der har medført indlæggelse. Patienterne har ved indlæggelserne været knoglemarv-påvirkede og har haft en behandlingskrævende infektion. I et enkelt tilfælde var hændelsen fatal, lyder det i styrelsens advarsel fra september.

Ifølge Peter Orebo Hansen, der er direktør i Hørsholm Kommune for Social, Sundhed og Arbejdsmarked, kendte kommunen til risikoen ved medicinen.

- Vi er helt opmærksomme på, at det er et risiko-lægemiddel. Det betyder, at vores personale skal være særligt opmærksomme, og det skal lægen, der ordinerer medicinen, naturligvis også. Men det er endnu for tidligt at sige, hvordan fejlen i det konkrete tilfælde er passeret. Det er vi fortsat i færd med at undersøge, siger Peter Orebo Hansen.

I februar sidste år blev fire sundhedsplejere fra Bornholm tiltalt for at have fejlmedicineret en 80-årig kvinde, som afgik ved døden efter en overdosis af methotrexat. Sundhedsplejerne blev senere frikendt i sagen.

Fejlmedicineringen af den 90-årige kvinde fra Hørsholm er ifølge Hørsholm Kommune ikke blevet politianmeldt.

I 2016 blev der ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed rapporteret 23 indlæggelser/forlængede indlæggelser og to dødsfald efter forveksling af dags- og ugedosis med methotrexat.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078