23948sdkhjf

Rema 1000 satser på dyrevelfærd: Frilandsgris i alle butikker

Danskernes stigende interesse for dyrevelfærd får Rema1000 til at satse på helt nyt jord-til-bord-koncept. Fra 11. marts kan man købe dansk, lokalproduceret frilandsgris i alle butikker

På en gård i Give lunter søer og smågrise rundt på grønne marker og snuser til jorden, mens frilandmændene Peter Bruun og Lene Conradsen gør alt for at sikre grisene et godt liv.

Dét scenarie efterspørger et stigende antal danskere, og Rema 1000 indgår nu et eksklusivt samarbejde med de to frilandmænd, der er blandt Danmarks største producenter af frilandsgrise.

- Vi har længe mærket en stor interesse for danske frilandsgris, så vi er meget glade for det nye samarbejde med Peter og Lene. I Rema1000 har vi fokus på at fremme bæredygtig produktion og udvide vores varesortiment i overensstemmelse med kundernes ønsker, og dette er et naturligt skridt i den retning af vores købmandskab, siger indkøbsdirektør Anders Rene Jensen og fortsætter:

- Alle produkterne er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og får tre ud af tre hjerter i statens nye dyrevelfærdsmærkning, men da alle produkter kommer fra ét landbrug og hele grisen bruges, er det til fordelagtige priser.

Dyrevelfærd til flere

En ny undersøgelse foretaget af Epinion for Dyrenes Beskyttelse viser, at 72 pct. af danskerne synes, at grisene skal have bedre leveforhold. På gården i Give er alle søer fritgående, og grisene har rig mulighed for at boltre sig på marken med adgang til blødt halm at sove i.

Peter og Lene kan tydeligt mærke den stigende interesse, som danskerne har for dyrenes opvækst i naturlige omgivelser. De glæder sig over de mange muligheder, som samarbejdet med Rema 1000 giver.

- Danskerne er blevet enormt bevidste omkring dyrenes velfærd, når de står ved køledisken, så vi er utroligt glade for det nye samarbejde med Rema 1000, så deres kunder nu får mulighed for at købe kød fra grise, der har haft en opvækst i omgivelser, som passer til deres naturlige adfærd, siger Lene Conradsen.

Frilandsgris – fra Peter og Lene

Rema 1000s nye produktserie hedder ”Frilandsgris – fra Peter og Lene” og kan købes i alle Rema 1000s butikker fra søndag den 11. marts.

Smågrisene fødes i hytter på marken, og hvor de er tæt på søerne, og hvor de kan boltre sig ude på marken, og når de er store nok flyttes de til stalde, hvor der er masser af halm til at sove i og fri adgang til udearealer og frisk luft. Alle søer og grise er fritgående hele livet.

Frilandsgris i Rema 1000 kommer i ti udskæringer på fersk kød som f.eks. flæskesteg, ribbensteg, stegeflæsk, frilandsmedister, hakket grisekød og magert skinkekød.

Pålæg fra frilandsgrisen kommer blandt andet som spegepølse, leverpostej, hamburgerryg og naturligvis pølser til hotdogs og grillen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094