23948sdkhjf

Ikke en eneste virksomhed havde orden i papirerne

Samtlige 25 vinimportører havde glemt at registrere butikken, afslører fødevarestyrelsens rejsehold. Yderligere 200 virksomheder er nu i søgelyset.
Uanset om man sælger kartonvin fra sin kælder eller importerer containervis af chardonnay til salg over nettet, skal vinsalg være registreret hos Fødevarestyrelsen.

Men det glemmer både hobbysælgere og halvprofessionelle, fremgår det af en stikprøvekontrol blandt især små vinimportører, som Fødevarestyrelsens Rejsehold har gennemført.

Undersøgelsen, der er en samkøring af oplysninger i CVR-registret med Fødevarestyrelsens smiley-database, afslører at ikke en eneste af omkring 25 detail- og engrosvirksomheder, som Rejseholdet besøgte, havde orden i papirerne.

- Det er helt afgørende for fødevaresikkerheden, at vi ved, hvem der handler med vin i Danmark. For hvis der en dag bliver fundet vin med farlige kemikalier i, sådan som vi tidligere har set det, skal vi kunne finde dem, der har solgt vinen. Kun på den måde kan vi få standset ulykken og advaret de forbrugere, der har købt vinen, fortæller chef fra Fødevarestyrelsens Rejsehold, Michael Rosenmark.

Han hæfter sig ved, at alle de knap 25 besøgte vinimportører efterfølgende har registreret sig, sådan som fødevarelovgivningen kræver det.

Yderligere 200 i søgelyset
De virksomheder, der ikke havde styr på registreringerne, har alle fået indskærpet reglerne. Det udløser en mellemfornøjet smiley på deres første kontrolrapport.

Hjælp dine kolleger

Del artiklen på LinkedIn, Facebook, Twitter - klik på logoerne herunder.
Hvis tallene fra Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol er repræsentative for situationen i hele landet, skønner Michael Rosenmark, at der kan være op mod 200 ikke-registrerede vinimportører skjult i kældre, udhuse og garager.
Læs mere om: vin
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125