23948sdkhjf

Forbedret drift af Fakta-kæden hæver Coops overskud

I 2017 lød Coops overskud på 624 millioner kroner. Det er stort set en fordobling fra året før.
Dagligvarekæden Fakta har i flere år været en indtjeningsmæssig sten i skoen for ejeren Coop, men kæden klarede sig bedre i 2017, og det har løftet Coops overskud for året.

Det forklarer Coops administrerende direktør, Peter Høgsted, efter at selskabet torsdag har fremlagt sine resultater fra 2017.

- Fakta har de seneste tre år undergået en stor forandring, hvor vi har opdateret og moderniseret 370 butikker med nyt sortiment og nyt butiksudtryk.

- Det har kunderne taget rigtig godt imod, hvilket gør, at Fakta bidrager rigtig godt til den forbedring i Coops resultat, som vi ser, siger han.

Coops overskud endte i 2017 på 624 millioner kroner. Det er tæt på en fordobling fra året før, hvor resultatet var 349 millioner kroner.

Her var Coop dog ramt af flere afskrivninger, og niveauet er derfor blot lidt over det normale, forklarer Peter Høgsted.

- Tricket er, at hvis man det ene år lavet er dårligt resultat, så er et normalt resultat rigtig godt året efter, siger han.

Coop omsatte i 2017 for 44,8 milliarder kroner, hvilket stort set er på linje med året før.

Dagligvarebranchen er dog ifølge Peter Høgsted hårdt udfordret af en overkapacitet og ændrede madvaner. Derfor er han også tilfreds med årets resultat.

- Vi er ejet af 1,7 millioner danskere, og når de ændrer madadfærd og begynder at købe mere takeaway og vil have mere færdiglavet mad, så skal vi selvfølgelig ændre os sammen med forbrugerne.

- Derfor satser vi også mere på færdiglavet mad, hvor vi også har købt os ind i Catering Danmark, forklarer direktøren.

Coop er Danmarks største dagligvarevirksomhed. Koncernen havde i 2016 1174 butikker og 40.290 medarbejdere.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125