23948sdkhjf

Nu får Krølle Bølle-is for alvor comeback på Bornholm

Øens første deciderede Krølle Bølle-ishus åbner i morgen
Efter i juni sidste år at have relanceret det ikoniske ismærke Krølle Bølle er handelsvirksomheden Butler's Choice nu klar til for alvor at indtage det bornholmske ismarked.

I morgen, torsdag, åbner Ekkodalshuset i Aakirkeby som den første iskiosk på Bornholm som et decideret Krølle Bølle-ishus - og flere er på vej. Målsætningen er op til 15 Krølle Bølle-ishuse over hele Bornholm, oplyser indehaveren af Butler's Choice, Jacob Stokkebye.

Den økologiske Krølle Bølle-is er lavet af frisk, dansk jerseymælk og jerseyfløde – helt uden tilsætningsstoffer – hos Skee Is på Sjælland, da det ikke har været muligt at producere den på Bornholm. Isen sælges i fem smagsvarianter: Jordbær, chokolade, hyldeblomst, blåbær og vanilje.

- Vi har i vores fem år som ejere af Ekkodalshuset dagligt oplevet gæster, som efterspørger Krølle Bølle-isen. Derfor var det naturligt at blive solskinøens første Krølle Bølle-ishus og dermed bidrage til at genoplive historien, siger ejeren af Ekkodalshuset, Christian Froberg Dahl,

Havde givet op
Jacob Stokkebye købte rettighederne til at bruge Krølle Bølle-navnet på is i 2013, men efter tre års forsøg på at få projektet på skinner gav han op, fordi han ikke kunne finde en bornholmsk producent til at fremstille isen. Derfor gik han i begyndelsen af 2016 til indehaveren af Krølle Bølle-rettighederne, Ole Mahler, og solgte rettighederne tilbage.

Men efter at være kommet frem til, at det alligevel ikke var bydende nødvendigt at få Krølle Bølle fremstillet på isens oprindelige hjem-ø gav Jacob Stokkebye det et skud mere og købte rettighederne igen sidste år.

Det var Ole Mahlers far, der i 1940'erne skabte trolden Krølle Bølle, som blev Bornholms nationaltrold via blandt andet bøger, nøgleringe, kaffekrus, postkort og ikke mindst is.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11