23948sdkhjf

Danmark har EU's laveste andel af selvstændige

Kun halvt så mange har foden under eget bord som EU-gennemsnittet. De er til gengæld forrygende gode til at skabe jobs til andre
Danmark har den laveste andel selvstændige i EU, viser en dugfrisk opgørelse for i fjerde kvartal 2017 fra Danmarks Statistik.

Til gengæld sikrer en stor del af de selvstændige lønmodtagerjobs fordi de har ansatte i deres virksomheder. Danmark har nemlig den fjerdestørste andel af selvstændige med ansatte, kun overgået af Estland, Tyskland og Ungarn.

7,5 pct. af danske beskæftigede arbejdede som selvstændige, mens det var tilfældet for 13,6 pct. af samtlige beskæftigede i hele EU. Kun en ganske lille andel af de beskæftigede arbejder som andet end selvstændige eller lønmodtagere. Det drejer sig først og fremmest om de omtrent ene procent, der er beskæftiget som medhjælpende familiemedlemmer.

Da Danmark havde den laveste andel selvstændige blandt beskæftigede, havde vi dermed ikke overraskende den største andel lønmodtagere i EU i fjerde kvartal 2017.

92,2 pct. af de beskæftigede danskere var lønmodtagere, hvilket var 6,6 procentpoint højere end EU-gennemsnittet på 85,6 pct., viser opgørelsen fra Danmarks Statistik.

Hjælp dine kolleger

Del artiklen på LinkedIn, Facebook, Twitter - klik på logoerne herunder.
Danmark, Sverige og Tyskland er de lande, hvor lønmodtagere mellem 15 og 64 år udgjorde den største del af befolkningen i samme aldersgruppe i fjerde kvartal 2017.

I Sverige udgjorde lønmodtagerne 70,0 pct. af aldersgruppen, i Tyskland 69,1 og i Danmark 68,7 pct.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094