23948sdkhjf

Hver anden dansker spiser nu kødfri aftensmad mindst én gang om ugen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Tendensen er kommet for at blive, lyder det.

Frikadeller, lørdagskylling og hakkebøffer - kød har traditionelt fyldt meget på danskernes middagstallerkener.

Men de senere år har flere danskere skruet ned for deres kødforbrug.

Mere end hver anden dansker spiser kødfri aftensmad mindst én gang om ugen, viser en ny undersøgelse fra Karolines Køkken foretaget gennem Epinions Danmarkspanel.

Det fortæller Arla i en pressemeddelelse.

Samtidig planlægger 15 procent af danskerne at spise mindre kød i 2018, end de gjorde i 2017.

- Vores madkultur ændrer sig hele tiden. De seneste år har flere diæter som stenalderkost og LCHF, som begge er karakteriseret ved få kulhydrater og meget kød, fået god medvind. En af de helt store madtendenser i 2018 er at skrue ned for kødforbruget og lade ingredienser som grøntsager, bælgfrugter og ost fylde mere i retten, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 24 år.

Læs også: Tesla satser på ny købekultur med salg af ny elbil

Det er fortsat en lille del af befolkningen, som fravælger kød på fuld tid.

Kun to procent af danskerne betegner sig selv som vegetarer, mens én procent sværger til vegansk kost.

Flest kvinder og unge skruer ned for kødet
Det er især blandt kvinder og de unge, at tendensen for alvor har fået fat.

Læs også: Mobilepay rider på en voksende erhvervsbølge

60 procent af danske kvinder spiser aftensmad uden kød mindst én gang om ugen, og hos de unge mellem 18 og 29 år stiger tallet til 73 procent.

- Kvinder og unge er ofte først til at tage nye madtendenser til sig. Derfor er det ikke så overraskende, at det kødfrie køkken er slået igennem her først. Det nye er, at mad uden kød er blevet en social bevægelse, modsat nogle af de senere års modekure og -diæter. Og faktisk er Danmark en lille smule bagud på tendensen sammenlignet med eksempelvis Tyskland og USA, siger Tove Færch.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Supermarkedskæde tjener millioner: Bedste resultat i 10 år

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Gode råd og guidelines skal gøre forbrugere mere klimavenlige

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Klimaministeren erkender, at der ikke er opbakning til mærket fra erhvervslivet men har ikke afskrevet muligheden på sigt.

Min Købmand reagerede øjeblikkeligt og reddede måske kundes liv

Nyhedsbrev

Nu genåbner Fætter BR efter konkurs og måneders lukning

Fætter BR åbner fem butikker i næste uge. Dernæst følger åbninger de kommende uger.

Kontrol med vandpibetobak skærpes efter millionfejl og snyd

Hos 29 ud af 30 virksomheder, der sælger vandpibetobak, blev der sidste år opdaget fejl af Skattestyrelsen.

Historisk varm sommer gav Bone's laveste resultat siden 2003

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Efter milliardtab: Sådan vil Aldi vinde danskerne tilbage

Ny formand for De Samvirkende Købmænd

Bilka kalder sliders tilbage

Schulstad tilbagekalder rugbrød på grund af mug

Lagkagehuset er klar til åbning i Magasin i Aalborg

Ny Netto på gammel slagterigrund

Too Good To Go lancerer landsdækkende webshop med overskudsmad

Netværk smuglede 16 millioner smøger til Danmark

Syv personer er anholdt for at ville indsmugle millioner af kopicigaretter til Danmark fra Polen.

Coop og Bilkas nethandel overgår forventninger

Coop.dk Mad og Bilka To Go stormer frem, men Nemlig er stadig i den absolutte førerposition.

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Milliardmilepæl gav champagnestemning hos Thise

Lidl er blevet politianmeldt

Fødevarekontrollen har gang på gang indskærpet reglerne over for kæden og ser nu ikke andre muligheder end politianmeldelse

1

Ekspert råder Coop til at vælge navnet Brugsen

– Hvad er forskellen på en Dagli’Brugsen, SuperBrugsen og Kvickly, udover placeringen og størrelserne? Ekspert mener ikke, at det er lykkedes for Coop at skabe kæder med klare identiteter.

Ikea tilbagekalder Sötsak Skumtopp-flødeboller

Lammefjorden risikerer at løbe tør for gulerødder

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Kunder samler ind til ferie til "verdens bedste købmand"

Ny Rema 1000 på vej til Odense

Ni ud af 13 butikker solgte alkohol til mindreårige

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Kvickly bliver til SuperBrugsen i Silkeborg

Fiskehandler køber op i Hvide Sande

Smittet med fugleinfluenza: 7000 høns bliver gasset

Salmonella fundet i medisterpølse

Naturmælk: - Ingen tvivl om, at den økologiske udvikling er med os

Royal Unibrew får ja til Cult-køb

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hvide facader med solceller

Færre sygedage pr. medarbejder

For blot kr. 26 om dagen undgår du kassedifferencer og minimere risikoen for tyveri

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

Vidensdeling på tværs af brancher i jagten på intelligent ruteoptimering

Julen varer lige til påske..tra la la!

Kompromisløst sortiment

Undgå den onde, digitale tvilling

Gratis webinar: Digitaliser forsyningskæderne i transporten og opnå en højere effektivitet

FKM uden kompromis

Udlært hos EL:CON - Jonas er elektriker med stort gå-på-mod

Genbrug er fremtiden, og vi er selvfølgelig hoppet med på bølgen!

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Tæt samarbejde mellem universiteter og GTS-institutter

Thorsman kabeltromle vinder international designpris

Nyhed! Siegling Prolink - Plastmodulbånd Serie 15

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Kom indenfor og backstage!

Adrian er udlært elektriker hos EL:CON og vil arbejde med projekter

Nye tavlekomponenter til mindre og mellemstore bygninger

Øget efterspørgsel = flere medarbejdere

To nye medarbejdere hos SSI SCHÄFER A/S

Gratis seminar: Customer Engagement & Loyalty med Microsoft Dynamics 365

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Auf Wiedersehen LogiMAT 2019

Send til en kollega

0.228