23948sdkhjf

Royal Run i samarbejde med FødevareBanken

FødevareBanken og Kronprinsens fødselsdagsløb ’Royal Run’ har indgået et samarbejde i de fem byer, hvor løbet finder sted.
21. maj vil gaderne i fem store danske byer vrimle med løbere, der i anledningen af Kronprinsens 50 års fødselsdag deltager i løbet Royal Run.

Og når løbet er overstået står arrangørerne bag - Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Dansk Atletik Forbund (DAF) formentlig med en hel del overskudsmad, der ville være i fare for at blive smidt ud.

Men i stedet er der indgået en aftale med FødevareBanken, fortæller organisationen i en pressemeddelelse.

Når løbet er overstået afhenter foreningens frivillige således det overskydende frugt og brød og bringer det videre til de sociale organisationer, som er FødevareBankens modtagere.

- Med så mange deltagere er det umuligt helt præcist at forudsige, hvor meget frugt og brød, der vil blive brug for. Vi vil sandsynligvis få en vis mængde madvarer til overs, og derfor er vi meget tilfredse med, at have fået et samarbejde med FødevareBanken i stand, der sørger for, at de gode varer vi får til overs, når ud til socialt udsatte, i stedet for bare at blive smidt ud, siger direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen

Også i FødevareBanken er de glade for samarbejdet:

- Vi er glade for, at vi med vores tilstedeværelse over hele landet, kan bidrage til at mindske madspild og formidle maden til socialt udsatte midt i denne folkefest og at vi kan bidrage til dette gode event, siger direktør Karen-Inger Thorsen

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark.

Bag Royal Run står Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Dansk Atletik Forbund (DAF).

Eventen arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. Der løbes i København/Frederiksberg, Aalborg, Aarhus, Odense og Esbjerg.

Distancen er enten One mile – 1,609 km eller 10 km

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094