23948sdkhjf

Hver tredje: Jeg bruger min smartphone for meget

Mange af os har eller er ved at udvikle en usund afhængighed af vores smartphone.

Det skriver Politiken lørdag på baggrund af en undersøgelse fra konsulentvirksomheden Deloitte.

Hver tredje dansker svarer ja til, at de »helt sikkert« eller »formentlig« bruger deres smartphone for meget, for unge er det halvdelen.

Tallene stammer fra en undersøgelse, Deloitte lavede sidste år blandt 5.000 borgere i Danmark, Norge, Sverige og Finland – heraf knap 1.200 danskere – for at tage temperaturen på, hvordan borgere i Norden bruger deres telefon.

Resultaterne står i rapporten ’Mere end bare en telefon’, hvor Deloitte kalder os »smartphone zombies«.

77 procent af de nordiske forbrugere, der selv mener, at de bruger telefonen for ofte, siger, at de forsøger eller gerne vil prøve at skære ned på brug af telefonen.

Men kun 17 procent siger, at de er lykkedes med det, 32 procent har prøve at lade telefonen ligge uden stor succes, mens 29 procent siger, de godt vil begrænse deres brug af smartphone, men ikke engang har forsøgt.

Speciallæge i almen medicin Imran Rashid er forfatter til bogen ’Sluk - kunsten at overleve i en digital verden’. Han siger, at når hjernen aldrig får fred, så løber vi tør for mentale ressourcer og får sværere ved at løse de opgaver, vi bruger logisk, rationel og bevidst tænkning på.

- I stedet er vi styret af vores ubevidste og impulsdrevne tænkning, hvor vi jagter social anerkendelse og konstant anspores til at vende tilbage efter mere. Samtidig begynder vi hurtigere at kede os og bliver dårligere til at opleve verden, fordi vi allerede tænker i hashtags, når vi ser en smuk solnedgang, siger Imran Rashid til Politiken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359