23948sdkhjf

Fødevarer som ny vækstdynamo i Thy

Food Cluster Thy er for alvor skudt i gang med dannelse af en foreløbig bestyrelse
- Ambitionen er at skabe et Food Cluster Thy, der kan være en signifikant vækstdriver for området.

Sådan lød det fra Lars Torrild, formand for Thy Erhvervsforum, da han forleden holdt et oplæg på Hotel Hanstholm - som optakt til dannelsen af en helt ny organisation.

- Klyngen skal samle alle de aktører, der har en interesse i at være med i en fælles platform, hvor man kan skabe noget større end det, som den enkelte kan opnå ved egen kraft, sagde han.

Thy Erhvervsforum havde inviteret nogle af de centrale fødevarevarevirksomheder og organisationer i Thy til opstartsmødet.

- Hvis ikke I er en del af det her, er der ingen grund til at få det op at flyve. Det er vigtigt med solid opbakning, sagde Lars Torrild.

Deltagerne i mødet bakkede op.

- Det er fantastisk dejligt med så visionære tanker. Vi vil gerne melde os på banen, lød det fra Christian Munk, adm. direktør i Dragsbæk.

På mødet blev der nedsat en foreløbig bestyrelse bestående af Christian Munk, direktør Ove Thejls fra TiCan, varehuschef Palle Jensen fra Føtex (på vegne af detailhandlen i Hurup, Hanstholm og Thisted), Michael Thinggaard fra Regional Madkultur Thy-Mors, Ole Riis fra Thy Turistforening samt en repræsentant for EUC Nordvest (Nordic Food College) og Thisted Kommunes erhvervsafdeling. Desuden er tilsagn fra Kirk Plast, Taabel, Scanfish og Vilsund Blue, DI Thy-Mors samt Landbo Thy om at medvirke aktivt til at få projektet op at flyve.

Thy Erhvervsforum og erhvervschef Kim Bak Kristensen vil være fødselshjælper for den videre proces, hvor der skal dannes en selvstændig organisation med eget sekretariat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094