23948sdkhjf

Svanen finder vej til Flüggers træbeskyttelse

Ifølge en optælling fra Miljømærkning Danmark, der har ansvaret for det officielle nordiske miljømærke Svanen, er der i dag mere end 4.000 svanemærkede bygninger i Norden.

Dermed er antallet af svanemærkede lejligheder, huse og daginstitutioner mere end fordoblet på bare to år, og mere end 7.000 nye er på vej.

Den efterspørgsel oplever man også hos Flügger.

På den baggrund lancerer malerkæden nu en Svanemærket træbeskyttelse samt en serie af udendørsprodukter, der er godkendt til svanemærket byggeri.

Flügger har blandt andet arbejdet med en ny fungicid teknologi i serien, der får navnet "Wood Tex". Teknologien mindsker miljøbelastningen samtidig med, at den giver en bedre og langtidsvirkende effekt mod mug og skimmelvækst på overfladen af behandlingen.

- Fungicidet er indkapslet og frigives i de perioder, hvor det er fugtigt, og hvor der netop er brug for at beskytte overfladen mod mug og skimmelvækst. Når det er tørt, er der ingen behov for beskyttelse, og fungicidet ligger indkapslet i malingsfilmen, forklarer Lene Heitmann, produktchef i Flügger.

To af produkterne i Wood Tex-serien er allerede nu mærket med Svanemærket.

Ifølge Lene Heitmann er næste skridt, at de øvrige Wood Tex produkter bliver svanemærkede i 2019, ligesom Flügger generelt arbejder for at øge udbuddet af svanemærkede produkter til inden- og udendørsbrug.

td

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078