23948sdkhjf

B&O i hyper-realistisk alliance

Lyd- og billedklenodiet satser på fremtiden talenter i internationalt samarbejde om bedre video- og lydkvalitet

Streaming af lyd og video i stadig større omfang fylder både hjemme, på arbejde og på farten. Den stigende datamængde udfordrer båndbredden, og ofret er ofte kvaliteten af lyd og video. Samtidig med at streaming-forbruget stiger, stiger også forventninger til hastighed, nemhed og ikke mindst kvaliteten.

- Som forbrugere er vi igennem de seneste år blevet vænnet til at lytte til musik på mange andre platforme end de traditionelle musikanlæg, ligesom vi streamer vores film og video til mange forskellige devices. Det skaber nye udfordringer for kvalitetsoplevelsen som forbruger, siger dr. Nick Zacharov, Lead Technologist hos SenseLab i Force Technology. SenseLab har igennem de seneste ti år opbygget unik viden og faciliteter til at bedømme og forbedre lyd- og videokvalitet. 

B&O i front med næste generation af talenter 
Force Technology står sammen med Bang & Olufsen og DTU i front på det fælleseuropæiske projekt Realvision. I samarbejde med internationale partnere skal de tre udvikle teknologier og metoder til hyper-realistiske gengivelser og kvalitetsmålinger af lyd og video. 

Bang & Olufsen deltager i forskningsprojektet for at stå i spidsen for næste generationer af talenter.

- RealVision kommer til at træne og udvikle 15 Ph.d.-studerende fra hele Europa i dette specielle felt, der er kerneviden for os, siger forskningsdirektør Søren Bech hos Bang & Olufsen.

Fakta - RealVision
RealVision er finansieret af Marie Sklodowska-Curie programmet under EU’s Horizon2020. Programmet støtter forskningsprojektet med næste 29 millioner kroner. 

Udover de tre danske partnere, der er ledende for projektet, tæller RealVision også partnere fra flere andre lande, herunder Fraunhofer i Tyskland, universiteterne Oxford og Cambridge samt BBC i England og universiteterne Stanford og Berkeley i USA.

RealVision vil blandt andet uddanne 15 Ph.d.er hen over de kommende tre år.

 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127