Danmarks største køkkenfest skal give unge lyst til at lave mad

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Med Coop som partner skal FoodJam på Roskilde Festival styrke unges madglæde.

For 7. gang åbner FoodJam teltet op for Danmarks største køkkenfest på Roskilde Festival.

Læs også: Analyse: Sommeren 2018 er bitter

Det fortæller Coop i en pressemeddelelse. 

I modsætning til andre madboder på festivalen, så vælger man selv råvarer og går derefter i køkkenet - uden opskrifter, men med hjælp fra en ung kulinarisk vejleder og egne smagsløg.

Målet er at give de næste generationer lyst til at lave mad fra bunden, forklarer Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, der sammen med Coop, Änglamark og Roskilde Festival står bag FoodJam.

- Hvis du ikke kan lave mad selv, så udliciterer du populært sagt din sundhed til andre. Derfor handler FoodJam om én ting: at give de unge lyst på at gå i køkkenet og lave mad fra bunden, siger Judith Kyst.

Læs også: Coop.dk klar med unikt koncept til danskere på sommerhusferie

En undersøgelse blandt FoodJams deltagere viste netop, at deltagerne satte stor pris på fx at lære at filetere fisk og skære grøntsager.

Af samme årsag er Coop partner i FoodJam.

- Vi vil gerne give vores kunder lyst til at spise endnu mere varieret, men det kræver jo, at man ved, hvordan man bruger en fennikel eller en blåmusling. Det ville jo være smukt, hvis den næste generation kan flere end de ti retter, som danskerne tilbereder igen og igen, siger Pia Niemann, der er marketingdirektør i Coop.

Tilsmagning a la Claus Holm 

Traditionen tro vil den økologiske råvarebuffet bugne af frugt, grønt, krydderurter og hele fisk.

I år vil der desuden være masser af skaldyr og friske blæksprutter på buffeten i de såkaldte 'masterclasses' hver eftermiddag, hvor man går i dybden med mere ukendte råvarer.

Mandag kl. 14 vil kokken Claus Holm lede en såkaldt 'tilsmagningsbattle'. Her dyster tre hold i kategorierne: 'FoodJams bedste clubsandwich med krabbe', 'FoodJams bedste blåmuslinger - havets skattekiste' og ikke mindst 'FoodJams bedste blæksprutte - snacksticks, ringe, fyldt blæksprutte'.

FoodJam bruger udelukkende økologiske og så vidt muligt lokale råvarer leveret af Coop. I alt har mere end 16.000 unge været med til køkkenfesten siden begyndelsen.



Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Knivbevæbnet røver truede personale i Lidl - smed kniv og penge fra sig

Meny-butik er gået konkurs

Ansatte ryster i bukserne over netbutikker

Spar-købmand fordobler omsætningen

Købmandsbutik i vante rammer efter loftuheld

Købmand lukker, hvis det kikser med køber

Nyhedsbrev

Rema 1000 udvider med 300 kvadratmeter

Grænsehandel holder nu åbent døgnet rundt

Analyse: Sommeren 2018 er bitter

Spar Klitmøller udvider for millioner

Spar Klitmøller næsten fordobler arealet, når købmand Mikael Konradsen udvider butikken.

Skuffede aktionærer vender ryggen til Matas

Matas-aktien er halveret siden sidste sommer. Ambitiøs investeringsplan har ikke vendt udviklingen.

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Coop.dk klar med unikt koncept til danskere på sommerhusferie

Debat: Mere pant på plast er godt - men ikke nok

Debatindlæg af Thomas Drustrup, administrerende direktør i Plastindustrien.

Overvejer hjælp til tørkeramte landmænd

Street food klar i Fredericia

Danskerne elsker sol, sommer og hygge

Se her hvad danskerne bruger ekstra penge på om sommeren.

1

Nemlig.com lancerer Måltidskasser

For kunder i Storkøbenhavn kan der afgives bestilling inden klokken 12 med levering af Måltidskassen den samme dag.

Mistanke om listeria: Coop kalder søde majs tilbage

Dyrevelfærd hitter hos danskerne: Føtex, Netto og Bilka har løftet salget med en kvart milliard

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Av min mund: Bagels - nu med metaltråde

Købmand dybt frustreret over chikane-tyve

En ansat har sagt op, efter to koldblodige butikstyve har chikaneret Spar-butik i flere måneder.

De små fødevareproducenter under pres: Bøderne er ude af proportioner

De er presset af store detailkæders tårnhøje bøder ved tilbagetrækning af produkter

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Renoveret brugs på 1900 kvadratmeter genåbnede

3-stjernet er ikke tilfreds med lille fremgang

Maj slår alle pant-rekorder

Lidl tilbagekalder salmonellaramte kalkunschnitzler

Ny emballage: Nu kan man lugte fødevaren, før man køber

Forsøgte at røve sig til penge med en skruetrækker

Tredje Lidl-butik åbnet i Horsens

Forbrugerrådet: Fjern skumlegetøj fra børneværelserne

Politikere ønsker ikke uvildig undersøgelse i sag om Café Kaffegal

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sådan gik det GTS-nettet i 2017

Energieksperter slutter sig til Synergi

Skab tillid med klima ikon

Shark & Co. styrker bemandingen

Mathias er udlært elektriker hos EL:CON i Holstebro

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Kalu åbner to madsteder på Smukfest 8.-12. august

Anders er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

Er sommertid = læringstid?

Gratis videreuddannelse for 10.000 kr. om året for faglærte/ufaglærte

Nyt kursus - Dagbøder og forsinkelse

Invitation til årskonference: Fra FN's Verdensmål til bundlinjen i dit firma, d. 1.10 i Fredericia

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Integreret, intelligent og effektivt cash management med Glory Ci10 og/eller Ci100

Med Mix & Match hjælper du dine kunder med at designe deres kontakter

Bernhard er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

Konference om Alment boligbyggeri i København 2019-2029

Træt af at blive blitzet?

Konference - Herning - de store projekter

Er der mobning og mistrivsel hos jer?

En vare uden foto er som en vare uden pris: Ret svær at sælge

Effektivt kø management i Lagkagehusets butikker

Frederik er udlært elektriker hos EL:CON i Grenaa

Nye kabeltromler til fagfolk og seriøse gør-det-selv'ere

Smart solcellelampe er den perfekte ledsager til udeliv og arbejde væk fra ...

Send til en kollega

0.53