23948sdkhjf

73 butikker er forsvundet fra Odense Centrum på fem år

Næsten hver femte butik i Odense Centrum er forsvundet siden 2012, fortæller ny rapport. Næsten halvdelen af disse er tøjbutikker.

En ny rapport fra Cowi viser, at antallet af butikker i Odense Centrum er faldet markant, fortæller fyens.dk

- Detailhandlens udvikling i Odense kan kort beskrives ved, at Odense centrum er gået markant tilbage, og at Odense SØ er gået meget frem, mens også bydelscenterområderne (det lokale handelsliv i de enkelte bydele uden for centrum, red.) har haft markant fremgang i den seneste periode (2012-2017, red.), står der blandt andet i rapporten. 

Og tilbagegangen er til at tage og føle på både målt på omsætning, antallet af butikker og butiksarealer målt på kvadratmeter i bymidten.

Intet mindre end 73 butikker er forsvundet inden for de seneste fem år, og heraf var knap halvdelen tøjbutikker. 

Den samlede omsætning i bymidten er ligeledes faldet, mens den er steget i butikscentre i byens periferi. 

Direktøren for Odense Cityforening, Peter Bøgholm, er overrasket over, hvor voldsom den udvikling har været. 

- Jeg tror, forklaringen er, at der er sket en massiv udskiftning. Nogle kapitalkæder er forsvundet fra den indre by og er nogle steder erstattet af mindre privatejede butikker med et mindre areal. Og rigtig mange steder, hvor der har ligget detailhandel tidligere, er lokalerne overtaget af cafe- eller restaurationslivet, som jo i den grad er blomstret op i Odense over de seneste tre-fire år, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094