23948sdkhjf

Prinsesse Marie på besøg i FødevareBanken

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Tirsdag morgen besøgte HKH Prinsesse Marie madspildsorganisationen FødevareBankens afdeling i Københavns Nordvestkvarter. 

Læs også: Bilka når madspildsmål 12 år før tid

På sit besøg fik prinsessen en rundtur på lageret samt en introduktion til de varer FødevareBanken har og som fordeles til socialt udsatte over hele Danmark.

Herudover fik prinsessen mulighed for at møde et par af de frivillige, der arbejder i FødevareBanken samt en kok fra Kirkens Korshær, der forvandler maden fra FødevareBanken, til måltider for socialt udsatte. 

- Vi mødte en meget engageret og vidende prinsesse, der helt tydeligt brænder for området med madspild og som på forhånd havde sat sig godt ind i vores arbejde. En stor fornøjelse, siger FødevareBankens direktør Karen-Inger Thorsen om besøget.

Om FødevareBanken:

FødevareBanken Danmarks første og største NGO, der samler overskudsmad ind hos grossister, fødevareproducenter og primære producenter.

Det er mad, der aldrig er for gammel, men som af mange forskellige årsager alligevel ikke kan sælges. Det kan være på grund af fejl på etiketten, sæsonvarer, overproduktion, kort dato eller andre forhold. 

Læs også: Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

FødevareBanken har lagre tre steder – København, Aarhus og Kolding. Herfra køres maden - af de ca. 250 frivillige - ud til organisationer for socialt udsatte – som f.eks. Mændenes Hjem, Reden, Kirkens Korshærs væresteder, herberger, kvindehjem etc.

FødevareBanken leverer tillige morgenmad til 24 skoler i områder, hvor eleverne ofte kommer i skole uden at have spist morgenmad. 

Hver eneste dag året rundt, fordeler FødevareBanken ca. tre tons overskudsmad, svarende til 7.600 måltider dagligt, 2.285.000 årligt og FødevareBanken er dermed Danmarks eneste og største organisation, der systematisk, fødevaresikkert og sporbart, håndterer madoverskud, der ellers ville være blevet smidt ud. 



Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

FDB Møbler går i samarbejde med 20 design- og møbelhuse

Nu er FDB Møbler landsdækkende

Ny kampagne skal få Danmark til at handle lokalt

Coop-formand: Vi går langt for at redde den sidste butik

Ansvarlighed er blevet noget, alle dagligvarekæder må tage alvorligt. Det presser medlemsejede Coop på hjemmebane.

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Danske æg får nyt kvalitetsstempel mandag

Flere restauranter går konkurs trods stigende spiselyst

Nyhedsbrev

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Nyt Bilka-koncept betyder 30 nye arbejdspladser i Slagelse

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

I Storbritannien skal maskiner nu vurdere, om folk er over aldersgrænsen

Studie: Smag i e-cigaretter danner cocktail med ukendt virkning

Fire megatrends kan få forbrugerne til at bruge milliarder mere på mad

Analyse viser, at hvis producenterne satser benhårdt på fire megatrends, så vil forbrugerne lægge mange flere penge i supermarkederne de kommende år

Gærende gløgg kaldt retur

- Det er ikke gløgg, vi har fremstillet. Den bruser, siger Claus Skov.

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Coop tilslutter sig global kampagne for bedre arbejdsmiljø

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Vrimler med rotter ved købmandsruin: Nedrivning trukket i langdrag

For over tre måneder siden brændte købmandsbutikken i landsbyen Spørring mellem Randers og Aarhus. Borgerne er godt trætte af at se på købmandsruinen

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Verdens største supermarkedskæde sparer 1,3 mia. kr. ved at skifte elpærer

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Nu er juleræset i gang i butikkerne

- Jeg synes, det er håbløst og faktisk også respektløst, lyder det fra kunde.

Lille bager vil også være online

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Kalkunbryst og kylling tilbagekaldes efter bakteriefund

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Landbruget glæder sig over fantastisk efterår

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Konservative: En pakke smøger skal koste 60 kroner

Mikrobryggerier kæmper for livet

Fødevarefolk er på øko-fremstød i Berlin

Kødkoncern har købt et Arla-mejeri

Tør sommer har givet den dårligste høst i 35 år

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Energiledelse i nye klæder.

Isomasters Minibox kølerum

Mangler du personale på lageret?

Farvede solceller i facaden - også i hvide?

Slagter Kirkeby går op i røg

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Fra usund til sund arbejdspladskultur - Vær med i Vordingborg 5.12

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for sit store sociale ansvar

Værdien af troværdige produktdata

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Mortensaften lørdag den 10. november

Konference 1. nov.: Bliv klogere på arbejdsmiljø, trivsel og produktivitet

Solceller i glas - facader og glaspartier

Nye FUGA-rammer i elegant sort/hvid kombination

Fire udbytterige medlemsdage hos Gs1 Denmark

Nyt kursus - AB-udbud og tilbud nye regler fra 1. januar 2019

Nyt hyldesystem sparer 50 % tid

Danske frilandssnegle

PALOMAT® sælger ud af demoer - gør en god handel!

PSO refusion - aftalen udløber i år!

Raffineret logistik i Reykjavik

Pop-up tekstilvæg med LED baggrundsbelysning.

Gratis! Gå-hjem-møde: Fra ISO 50001:2011 til ISO 50001:2018 d. 24. oktober ...

NYT – Masterclass – Neurogastronomi

Send til en kollega

0.227