23948sdkhjf

Digital betaling sparer samfundet for milliarder

Ny rapport fra Nationalbanken viser, at de samfundsmæssige omkostninger ved betalinger er faldet. Meget positivt at samfundet sparer både tid og penge på betalinger, lyder det fra Dansk Erhverv.

Omkostningerne ved at betale for varer med for eksempel kontanter, Dankort eller andre digitale betalingsløsninger er faldende.

Særligt er den tid som forbrugere, butikker og banker bruger på at betale og håndtere betalinger faldet siden 2011, viser ny rapport fra Nationalbanken.

- Investeringer i chips, scannere og digitale løsninger har betydet, at det er blevet meget lettere og hurtigere at betale for sine varer. Det er positivt, at kunderne ikke skal stå så meget i kø som tidligere, og at virksomhederne kan bruge deres tid mere effektivt og på andet end at håndtere betalinger, siger markedsdirektør i Dansk Erhverv Henrik Hyltoft, som også er medlem af Betalingsrådet.

 Dankort er fortsat billigst
Rapporten fra Nationalbanken viser også, at Dankort stadig er det billigste betalingsmiddel, mens kreditkort er det dyreste.

- Der bliver i disse år talt meget om alternativer til Dankortet. Jeg synes, at det er værd at huske på, at de internationale betalingskort, som mange digitale løsninger er bygget op om, er meget dyrere end Dankortet. Det er desværre umuligt for forbrugerne at gennemskue, hvad en betaling koster. Det bør derfor være mere gennemskueligt, hvad det koster at betale, så vi kan få bedre konkurrence på betalingsmetoder, siger Henrik Hyltoft. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125