23948sdkhjf

Sådan sikrer du din webshop mod black friday-hackere

Få sikkerhedsekspertens fire bedste råd her.

Her kommer fire gode råd til butikker inden black friday fra Hakan Yagci, direktør i it-sikkerhedsvirksomheden Uniqkey.

Sådan sikrer du din webshop mod hackere: 

Uddan dine medarbejdere
Hackere går målrettet efter dine medarbejdere, da de i travle situationer kan være nemme ofre.

Derfor er det en god investering at uddanne medarbejdere i basal it-sikkerhed, best practise og forebyggelse. Det kan man enten gøre selv eller ved at få en it-sikkerhedskonsulent ud.

Tjek jeres kodeord og konti
Medarbejderne er virksomhedernes svageste led og dermed hackernes største mulighed. Svage kodeord og mangel på overblik over adgange til systemerne er de typiske syndere.

Har man en kort kode, f.eks. bare et ord eller et navn, er det nemt at få adgang til systemerne. Hackerne har algoritmer, der kan gætte din kode, hvis den er svag. De mange datalæk gør samtidig at mange emailkonti allerede er hackede uden at ejeren ved det.

Det er en god idé at tjekke om, man har været del af et læk – f.eks. på erjegblevethacket.dk

Overvej totrinsbekræftelse
Med en totrinsbekræftelse, som man kender det fra NemID, føjes der et ekstra sikkerhedsniveau til medarbejderens konto.

Det gør livet meget vanskeligt for hackerne, da en udefrakommende sjældent har adgang til dine fysiske enheder. Med totrinsbekræftelse skal man nemlig både logge ind med sin almindelige adgangskode og derefter med fingeraftryk, ansigtsgenkendelse eller en kode på din smartphone.

Password managers husker dine koder
En god tommelfingerregel er, at du aldrig må genbruge dine adgangskode på flere forskellige tjenester. Men det er svært at huske adskillige lange koder.

En password manager samler alle dine kodeord og tilgås enten på web eller via app. Du har altså kun én hovednøgle til sin password-manager, som til gengæld lagrer alle dine koder. Det gør det muligt netop at have avancerede koder, der adskiller sig fra hinanden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156