23948sdkhjf

Dansk Retursystems nye fabrik får højteknologisk udstyr fra tyske Stadler

Dansk Retursystem har netop skrevet kontrakt med den tyske virksomhed Stadler om at levere maskiner til den del af Dansk Retursystems nye fabrik, der håndterer alt i forbindelse med de komprimerede emballager.

Omtrent 80 procent af alle tomme dåser og flasker med pant bliver komprimeret, dvs. mast, i flaskeautomaterne i supermarkederne.

Det sker for at spare plads og for at kunne transportere flere emballager ad gangen. De resterende 20 procent bliver komprimeret på fabrikken, efter de er talt op. Det er fx flasker og dåser, som kommer fra restauranter og mindre butikker.

Lavere energiforbrug og bedre slutprodukt
Energiforbruget pr. genanvendt flaske eller dåse bliver lavere på den nye fabrik.

Dels er maskinerne mere effektive, og dels er der i designet af fabrikken tænkt i at bygge i højden, så man udnytter tyngdekraften og derved får et bedre flow og sparer energi, når flasker og dåser skal sorteres.

De nye maskiner giver også en højere kvalitet af materialerne, når de skal sendes videre til genanvendelse.

- I sidste ende får vi et bedre slutprodukt. De baller, dåserne og flaskerne presses sammen i, bliver mere ensartede både hvad angår størrelse og vægt. Og samtidig bliver slutproduktet renere, hvilket giver en højere pris, når vi sælger til oparbejdning. Det er alt sammen skridt på vejen til målet om 100 procent cirkulær økonomi, siger direktør Lars Krejberg Petersen.

Med plads til saft og juice
Den nye fabrik bliver bygget, fordi Dansk Retursystem efter 16 år med stigende mængder flasker og dåser, der kommer retur fra danskerne, er vokset ud af sine nuværende rammer.

Den nye fabrik skal fremover håndtere den østdanske del af de 3,5 millioner tomme emballager, der kommer ind om dagen, og samtidig levere en langt mere effektiv drift.

Dermed bidrager det også til ambitionen om fuldt cirkulær økonomisk drevet virksomhed.

Den nye fabrik har også kapacitet til at håndtere genanvendelige flasker og dåser med saft og juice, som miljøministeren i sommer annoncerede, at der kommer pant på fra 2020.

Første spadestik til den nye fabrik bliver tager af Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler den 21. november

Fabrikken skal stå endelig færdig i februar 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117