23948sdkhjf

Bagere uddeler gratis surdej til hjemmebrug

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Op til Homemade Bread Day 17. november fejrer Guldbageren 30-årsdag med at uddele surdej over hele landet.

I Danmark spiser vi nu dobbelt så meget fuldkorn, som vi gjorde for ti år siden.

Læs også: Guldbager-kæden kæmper med store hygiejne-problemer

Tendensen mærkes tydeligt hos kæden Guldbageren, der frem mod den internationale Homemade Bread Day 17. november sætter fokus på kvalitetsbrød ved at uddele surdej til alle, der har lyst til at prøve kræfter med eget rugbrød.

Det fortæller kæden i en pressemeddelelse. 

– I dag er der generelt et stort fokus på sund mad og gode råvarer, og i bagerforretningerne oplever vi også, at flere og flere foretrækker de sundere, grovere brødtyper med gods i. Den strømning vil vi gerne bakke op om, og ved at uddele surdej vil vi give så mange som muligt en god oplevelse med at bage deres eget rugbrød, fortæller Michael Mikkelsen, der er direktør hos Guldbageren.

Spiser dobbelt så meget fuldkorn
følge Fuldkornspartnerskabet, der er et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, NGO'er og fødevarevirksomheder, har danskerne fordoblet fuldkornsindtaget i løbet af de seneste ti år og spiser nu i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen – blot 12 gram fra de anbefalede 75.

Læs også: Så er Ole & Steen klar på Manhattan

– Danskerne er blandt de bedste i Europa til at spise havregryn, rugbrød og andre grove brødtyper, og det skyldes blandt andet, at vi har taget rådet om at spise mere fuldkorn til os, siger Rikke Iben Neess, kampagneleder hos Fuldkornspartnerskabet.

Tag børnene med i køkkenet
I anledning af GuldBagerens 30-årsjubilæum og Homemade Bread Day kan alle, der vil prøve kræfter med deres eget surdejsrugbrød, bestille et glas gratis surdej med dertilhørende opskrift på et rugbrød. 

– Det tager tid at bage et godt brød, og det er en god aktivitet sammen med børn. De kan komme med i køkkenet og lære om, hvordan ordentligt brød bliver til. Vi håber, rigtig mange vil benytte lejligheden til at få fingrene i dejen,fastslår Michael Mikkelsen fra Guldbageren.

Mere om: bager | Bageri | brød | Guldbageren | surdej
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Madklubben vil nu også lave måltidskasser

Købmanden i Gudme lancerer app og levering til døren

Nu skal de tabte kunder vindes tilbage.

Klima ved køledisken: Sociologistuderende skal undersøge danskernes indkøbsvaner

5

Ekspert: Føtex-reaktion virker helt ude af proportioner

Føtex kommer til at virke som en brutal arbejdsgiver efter fyring, siger ekspert.

Arla hælder milliarder i danske fabrikker

Safterne stiger på Thisted Bryghus

Tendens fra caféer og restaurationer får nu bryghuset til at kaste sig over andet og mere end øl

Nyhedsbrev

Prisvindende Rema-mand får betroet Rema-opgave

Politiet rykkede ud til masseslagsmål ved Bazar Vest

18-årig ansat fyret for at spise kanelsnegl i Føtex

Irma inviterer København til byens største madfest

Stigende interesse for at møde menneskene bag maden får Irma til at holde messe i Forum for de københavnske forbrugere

Lurpak og sydlandsk ost giver fremgang for Arla

BR's nye chef vil begejstre med oplevelser

Legetøjskæden BR har fundet sin nye chef. Første opgave bliver at sætte de gode oplevelser i centrum og genskabe legetøjets magi, fortæller Salling Group

Detailgiganten Walmart øger salg i butikker og på nettet

Forskere udvikler nyt våben der kan afsløre kopivarer

Forskere fra Københavns Universitet har opfundet et kemisk fingeraftryk, der kan afsløre en kopivare.

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Vestfyen siger farvel til direktør

Mange udskiftninger i ledelsen gør efterforskning af Top-Toy vanskelig

Top-Toys konkurs er under kulegravning, men en hæsblæsende udskiftning i toppen vanskeliggør forløbet.

Matas slår to butikker sammen i Fredericia

Ny Matas rykker ind i Fætters BR's gamle lokaler.

Tyske Lidl vil åbne over 100 nye butikker i Danmark

Over de næste år vil den tyske supermarkedskæde Lidl næste fordoble antallet af butikker i Danmark.

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

I Canada giver de bøder for fejl

Ekspert argumenterer for, at kæderne skal indføre en bødeordning ved prisfejl.

1

Netto-chef fyret: Gav storkunde særbehandling

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

S ved stadig ikke hvad en pakke cigaretter skal koste

Dyrere øl sender Heinekens salg i vejret

Coop glad for emballage-stramning

Barbie-dukker sikrer Legokonkurrent bedre regnskab end ventet

Stort flertal af danskerne vil hæve cigaretpris til 60 kroner

Håndværkere gjorde historisk fund under gulv i bryghus

Netto åbner butik i Sæby

Interflora giver halv million til ensomme danskere

Tenax tilbagekalder sild

Skal spare 350 millioner: Danish Crown skærer 400 stillinger

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Oste Sommelier

NYHED I KALU: Økologisk Ellevang-gris

CO2 neutralt website

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

RollDolly fra DT Rullecontainer

Status på dag 1 på LogiMAT: FANTASTISK

Twister - den farverige spot

Selvhjælp til din GS1-faktura?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Pop-Up væg (tekstil)

Extramultus - elastiske bånd til fødevareindustrien

Kø nummersystem hos Bruun Rasmussen Auktioner

SSI Schäfer leverer automationsløsning til PostNord og Stadium

Tak til alle som besøgte os på vores stand på Stockholm furniture fair 2019

Mød PALOMAT® på LogiMAT 2019

Flemming fejrer 25 år som »Brandmand« i EL:CON

Danish IP Fair 2019 - The Next Big Thing

Konkurrence for studerende: Hvad er din vildeste idé til fremtidens grønne smart-cities?

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Opdateret facadebelysning

For mindre end kr. 25 om dagen opnås højere indtjening og besparelse af CIT...

Michael er udlært elektriker hos EL:CON – og ser frem mod nye projekter

Jakob er lærling hos EL:CON i Viborg – og fortsætter som udlært elektriker ...

Overskudsvarme fra køleanlæg bruges som fjernvarme

Send til en kollega

0.165