23948sdkhjf

Hver anden dansker bryder sig ikke om black friday

Halvdelen af danskerne benyttede sig af et black friday-tilbud i år, men det er bestemt ikke alle, der bryder sig om forbrugsdagen, viser en ny undersøgelse.

Analysehuset Yougov har sat sig for at undersøge danskernes vaner og holdninger i for bindelse med black friday.

Næsten alle danskere kender til den amerikanske shoppedag (98 pct.), som dog ifølge betalingsselskabet Nets ikke fik lige så mange til at svinge betalingskortet i år.

Der blev solgt for 1,94 milliarder kroner på black friday i år, og det er otte procent mindre end sidste år.

Halvdelen af danskerne (46 pct.) benyttede sig dog af et black friday-tilbud i år, og mange fik måske købt årets første julegaver. Hver fjerde synes i hvert fald, at black friday er en god anledning til at købe julegaver, fortæller Yougov i en pressemeddelelse.

Det er især kvinder (50 pct. mod 42 pct. af mændene), der har benyttet sig af et black friday-tilbud - og de 18-29 årige (59 pct. mod 35 pct. i alderen 60+).

Shoppedagen splitter dog danskerne, og næsten halvdelen (44 pct.) bryder sig ikke om, at black friday giver anledning til at forbruge mere.

Hver fjerde (23 pct.) mener til gengæld, at det er en god måde at spare penge på.

Singles day er måske på vej til slå igennem i Danmark
YouGov har også undersøgt, hvor mange danskere der kender det kinesiske udsalgsfænomen singles day (11. november), som er Kinas modsvar til black friday.

I modsætning til black friday, som varsler begyndelsen på julesalget, handler single day om selvforkælelse, men det budskab er ikke nået ud til de danske forbrugere i samme omfang.

Hver anden dansker har dog hørt om singles day, og 5 pct. har benyttet sig af et singles day-tilbud.

En analyse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) viser, at 13 pct. af de danske netbutikker i år hoppede med på singles day, hvilket var en markant stigning i forhold til sidste år, hvor blot 2,9 pct. af netbutikkerne kørte med tilbud den dag.

Noget tyder altså på, at single day er kommet for at blive, og at kendskabet og interessen vil vokse de kommende år.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08