23948sdkhjf

Danskerne slår rekord inden for genbrug

Danskerne foretog 1,1 milliarder søgninger efter især møbler og designervarer som Rolex og Royal Copenhagen på DBA i 2018.

Danskerne sælger brugt som aldrig før.

I 2018 blev der oprettet 21.625.235 annoncer på DBA, hvilket er en stigning på 111 pct. i forhold til 2013, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Det er særligt, når danskerne vil af med ting til boligen såsom møbler, hvidevarer og kunst, at de tyer til DBA.

I 2018 blev der oprettet over 5,3 millioner annoncer inden for boligkategorien. Men også tøj og sko, sportsudstyr, bøger og blade samt ting til børn som fx babyudstyr og legetøj får sælgeren op i mange danskere.

- Det er dejligt, at så mange danskere sælger deres brugte ting videre, så andre kan få glæde af dem. Jeg tror blandt andet, det skyldes, at det er blevet rigtig nemt og hurtigt at sætte ens ting til salg. Med en app i lommen kan du oprette en annonce med billeder og det hele på bare ganske få minutter, siger Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef i DBA.

Mens danskerne havde travlt med at sælge deres brugte ting på DBA, blev der også søgt flittigt på DBA.

Hele 1,1 milliarder søgninger foretog danskerne i 2018. Sofaen gjorde et comeback som danskernes genbrugs-darling, efter iPhonen vippede den af pinden i 2017.

Jagten efter andre brugte møbler og brugte designervarer som Rolex, Louis Vuitton og Royal Copenhagen fik også danskerne til tasterne.

- Der blev søgt virkelig ivrigt efter designervarer på DBA sidste år. Det bliver interessant at se, om den tendens fortsætter i år. Vi ser, at flere og flere danskere har det fint med at give og få brugte gaver, og det tror jeg spiller ind her, siger Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef i DBA.

Unge sælger brugt for pengenes skyld
De største motivationer blandt danskerne for at sælge brugt er, at de får ryddet op derhjemme og at de ikke bryder sig om at smide ting ud, som stadig virker.

Penge og tanken om, at ens ting kan komme andre til gode samt miljøet spiller også ind. Det viser DBA's Genbrugsindeks fra 2018.

Dykker man ned i, hvorfor danskerne sælger brugt, viser Genbrugsindekset, at motiverne svinger med alderen.

For danskerne over 35 år handler salg af brugte ting primært om, at de ikke kan lide at smide ting ud, der stadig virker, mens den primære drivkraft for mange 18-35-årige er kolde kontanter, idet mere end hver anden (52 pct.) angiver, at de sælger brugt for at tjene penge.

- Genbrug er rigtig populært blandt unge og der er gode penge at hente ved at sælge ens brugte ting. I Genbrugsindekset fra 2018, vurderede 3/4 af de 18-35-årige, at de har ting liggende derhjemme, som de ikke længere bruger, til en gennemsnitlig anslået værdi på 14.759kr., siger Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef i DBA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11