23948sdkhjf

Ny uddannelse vil ruste netbutikker til fremtiden

Helt ny efteruddannelse i e-handel vil gøre små og mellemstore netbutikker til digitale frontrunners.

På opfordring fra erhvervs- og branchefolk introducerer Erhvervsakademi Aarhus til marts en videregående uddannelse inden for e-handel, fortæller skolen i en pressemeddelelse.

Den nye 2-årige diplomuddannelse i e-handel er den første af sin slags.

Den er udviklet, fordi branchen efterspørger opkvalificering indenfor digitalt købmandskab.

Fremtidssikrer førertrøje
Hos interesseorganisationen Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) peger direktør Niels Ralund på, at nethandelsbranchen har brug for efteruddannelse.

- Handelserhvervene er midt i en total forandringsproces, hvor der er brug for medarbejdere, der udvikler deres næse for godt købmandskab og udnytter de digitale muligheder. Vi har i mange år efterspurgt en uddannelse, så dansk e-handel kan forblive i toppen af den globale elite, siger han.

Også hos Coop.dk klapper man i hænderne over den nye efteruddannelse.

Coop har drevet e-handel siden 2000 og er en af de største aktører på nettet i Danmark, men konkurrencen er blevet hårdere, og udfordringerne med at nå de økonomiske mål er blevet større.

Det stiller høje krav til Coop.dk’s ansatte, fortæller head of marketing Peter Boris Kreilgaard.

- Den digitale udvikling har afstedkommet fundamentale ændringer i den måde, vi driver forretning på. Vi forventer, at alle vores ansatte har forståelse for HELE forretningen, tænker digitalt, med udgangspunkt i kunden og kan se, hvordan værdikæden fungerer bedst. Derfor anser vi en kontinuerlig læring som værende essentielt for alle medarbejdere, siger han. 

Som optakt til uddannelsen inviterer Erhvervsakademi Aarhus til morgenmøde om internethandlens fremtid den 28. februar 2019 kl. 7.30-9.30 på Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

Fakta
- Uddannelsens fulde titel er diplom i e-handel og hører under den merkantile diplomuddannelse.
- Det er en 2-årig videregående uddannelse, der tages på deltid sideløbende med et fuldtidsjob.
- På uddannelsen lærer de studerende bl.a. at navigere sikkert i forhold til e-handelslovgivning og it-sikkerhed.
- De lærer også at arbejde med den digitale kunderejse, e-handelsteknologier, dataanalyse og at gøre netbutikken synlig med søgemaskineoptimering.
- Adgangskrav til uddannelsen er en kort videregående uddannelse eller erhvervsmæssig erfaring svarende til akademiniveau.
- Er man faglært eller ufaglært er det muligt at få betalt uddannelsen delvist af Omstillingsfonden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062