23948sdkhjf

Salget gik frem i tragisk år for Hartmann

Men omsætningen blev en præcis gentagelse hos emballagegiganten
Emballagevirksomheden Brødrene Hartmann, der tjener langt de fleste af sine penge på at producere æggebakker i støbepap, havde i 2018 en nettoomsætning på 2,207 milliarder kroner - præcis det samme som i rekordåret 2017.

Resultatet før skat faldt fra 168 til 136 millioner kroner.

Selv om nettoomsætningen er uændret, skabte Hartmann ifølge det nye regnskab fremgang i emballagesalget til både eksisterende og nye kunder på tværs af virksomhedens markeder efter en intensiveret salgsindsats i 2018.

At det ikke kan aflæses i en højere nettoomsætning hænger ikke mindst sammen med udsving i valutakurser - alene udviklingen for den argentinske peso påvirkede omsætningen negativt med 160 millioner kroner.

Hartmann har 12 fabrikker fordelt på Europa, Israel, Nordamerika og Sydamerika. I løbet af 2018 brugte virksomheden 129 millioner kroner på anlægsinvesteringer, der ikke mindst har givet en kapacitetsudvidelse i Europa og Sydamerika.

I år regner Hartmann med at investere cirka 200 millioner kroner på anlæg, og omsætningen forventes at lande på 2,2-2,4 milliarder.

2018-tallene hos den danske emballagegigant blev skabt i et år, hvor Hartmann mistede sin direktør, Ulrik Kolding Hartvig, der døde efter en tragisk cykelulykke i februar. Hans afløser blev fundet i egne rækker i form af Torben Rosenkrantz-Theil, som tiltrådte i marts.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094