23948sdkhjf

Rema 1000 udnyttet af tricktyve

Østjyllands Politi advarer om en eller flere tricktyve, der opsøger ældre borgere i deres hjem.

- Tillykke, du har vundet en gavekurv fra Rema 1000!

Sådan lød en tilsyneladende glædelig besked - ifølge Østjyllands Politi - til en 89-årig kvinde, da hun tirsdag eftermiddag var ved at låse sig ind i sit hjem på Hejredalsvej i Brabrand ved Aarhus.

En kvinde med en fin kurv under armen var budbringeren. Hun fulgte efter den ældre kvinde ind i dennes lejlighed, hvor hun bad hende om at sætte sig ned, mens hun "lige hentede noget andet".

Da gæsten kort efter forlod adressen, opdagede den ældre beboer, at der var forsvundet både smykker og kontanter fra lejligheden.

Gerningskvinden beskrives som østeuropæisk af udseende og lys i huden.

Hun er cirka 35-45 år og 165-175 centimeter høj. Hun har mellemlangt, sort hår og talte dansk med accent. Hun var iført frakke og mørke briller.

Denne episode - og en lignende episode i Grenaa - får Østjyllands Politi til at opfordre alle i politikredsen til at være på vagt over for tricktyve.

- Vi vil rigtig gerne have, at folk ringer, hvis de oplever noget lignende. Vi opfordrer generelt til, at man forholder sig kritisk, hvis man bliver opsøgt af en fremmed, siger pressemedarbejder Jakob Christiansen.

- Og hvis en fremmed udgiver sig for at være fra et firma eller en kommune, bør man kontakte den pågældende instans for at tjekke, om det kan passe, siger han.

Også i Grenaa fik en ældre kvinde tirsdag besøg af en mystisk gæst.

Klokken 14 ringede en kvinde på døren hos en ældre beboer på Fuglevænget. Gæsten udgav sig for at være en repræsentant for kommunen, der skulle tjekke, hvor tilfreds borgeren var med hjemmeplejen.

Beboeren blev bedt om at sætte sig på en stol, hvorefter gæsten og den ældre kvinde talte med hinanden. Da gæsten forlod hjemmet, opdagede den ældre, at der var blevet rodet i hendes taske og pung.

Hun havde dog tilsyneladende ikke mistet noget.

I dette tilfælde beskrives gæsten som cirka 30-45 år og 165-175 centimeter. Hun er lys i huden og talte dansk med accent.

Østjyllands Politi ved endnu ikke, om det er den samme person, der har opsøgt de ældre borgere i Brabrand og Grenaa.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094