23948sdkhjf

Video: Aarhus-borgmester fortæller om Jysk Museum

Fredag den 8. marts blev snoren til Jysk Museum klippet af Lars Larsens kone, Kris. Med til den officielle åbning var også borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, som gik på opdagelse i virksomhedens historie.

- Jeg synes jo, det er en fantastisk historie, som fortjener at blive fortalt: 40 års dansk erhvervshistorie for en af de allerstørste og vigtigste virksomheder, vi har.

Sådan lød det fra Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, efter at han havde været på den første officielle rundvisning i Jysk Museum sammen med blandt andre Lars Larsen og hans kone, Kris.

Jysks tilknytning til Aarhus skyldes især, at virksomhedens allerførste butik åbnede på Silkeborgvej tilbage i 1979. Siden 2002 har virksomhedens internationale hovedkontor ligeledes ligget på en sidevej til Silkeborgvej, nærmere bestemt på Sødalsparken i Aarhus-forstaden Brabrand.

Jysks udvikling i de seneste 40 år – fra en enkelt butik til over 2.700 butikker i 51 lande i dag – imponerende også borgmesteren.

- Det startede jo altså med én mand, der fik en god idé, og som brændte for det. Det er da en fantastisk fortælling, der ligger i det her, og noget af det, som Aarhus gerne vil være kendt for, lød det fra Jacob Bundsgaard.

Formålet med Jysk Museum er at bevare og formidle virksomhedens historie til nye og eksisterende medarbejdere og samarbejdspartnere.

Museet er lukket for offentligheden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125